אנטיפסיכוטים אטיפים אינם מעלים סיכון לאריתמיה קרדיאלית (Arch Intern Med)

מחקר חדש מראה כי בניגוד לאנטיפסיכוטים קונבנציונלים, אנטיפסיכוטים אטיפים לא מעלים את הסיכון לאישפוז בשל הפרעת קצב חדרית ודום לב. הסיכון עם תרופות קונבנציונליות כנראה עולה בחולים עם מחלת לב קיימת.

דיווחים קודמים קשרו אנטיפסיכוטים קונבנציונלים להפרעת קצב חדרית ודום לב, אך לא היה ברור אם תופעות לוואי אלו נצפו גם באנטיפסיכוטים אטיפים.

ד”ר רוזה ליפרוטי מאונ’ קתוליקה דל סקרו קורה ברומא, ושותפיה, בדקו נושא זה ע”י עריכת מחקר מקרה-ביקורת ב-6 מדינות בארה”ב. קבוצת המחקר כללה 649 מטופלים אשר אושפזו בשל הפרעת קצב חדרית או דום לב ו-2,962 נבדקי ביקורת שלא אושפזו.

ממצאי החוקרים מופיעים ב-Archives of Internal Medicine ב-28 למרץ.

החוקרים מצאו כי טיפול באנטיפסיכוטים קונבנציונלים העלה את הסיכון לאישפוז קרדיאלי ב-86%. לעומת זאת, אנטיפסיכוטים אטיפים לא נמצאו קשורים לסיכון גבוה לאישפוז.

השפעת השימוש באנטיפסיכוטים קונבנצינלים על הסיכון לאשפוז היה הבולט ביותר בחולים עם היסטוריה של מחלות לב. לחולים עם היסטוריה היה סיכון של פי 3.27 לאישפוז בשל הפרעת קצב חדרית או דום לב לעומת אלו שלא לקחו את התרופות וללא היסטוריה קרדיאלית. לא נצפתה השפעה נוספת למחלה לבבית בקרב מטופלים שלקחו תרופות אטיפיות.

למרות זאת, מציינים החוקרים כי גם בקרב חולים אשר לוקחים אנטיפסיכוטים קונבנציונלים האירועים הקרדיאלים שנבדקו הם נדירים ביותר. לכן, גורמים נוספים, כמו תופעות לוואי אחרות ועלות, עשויים לשחק תפקיד בהחלטה לגבי איזה סוג של תרופות לרשום בחולה מסויים.

Arch Intern Med 2005;165:696-701

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

הקשר בין תזמון וסוג של התקפים סימפטומטיים חריפים לבין אפילפסיה לאחר שבץ ותמותה

הקשר בין תזמון וסוג של התקפים סימפטומטיים חריפים לבין אפילפסיה לאחר שבץ ותמותה

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

התקפים סימפטומטיים חריפים (ASyS), שמופיעים תוך 7 ימים מהשבץ האיסכמי, ידועים כתורמים לסיכון מוגבר לאפילפסיה לאחר שבץ ולתמותה. עם זאת, השפעת תזמון ההתקף (ביום השבץ מול ימים מאוחרים) וסוג ההתקף (כגון סטטוס אפילפטיקוס לעומת התקף בודד קצר) לא הובהרו עד כה

טרנספורמציה המורגית אינה מחמירה את התוצאות התפקודיות בשבץ איסכמי לא־קרדיוגני; ניתוח משני ממחקר PACIFIC-STROKE

טרנספורמציה המורגית אינה מחמירה את התוצאות התפקודיות בשבץ איסכמי לא־קרדיוגני; ניתוח משני ממחקר PACIFIC-STROKE

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|02/09/2025

המאמר מתבסס על ניתוח משני של ניסוי PACIFIC STROKE (שלב 2), שנועד לבחון את בטיחות התרופה asundexian (מעכב פקטור XIa) בנשים ובגברים בעלי אירוע שבץ איסכמי לא-קרדיוגני, אשר קיבלו בנוסף טיפול אנטיאגרגנטי לפי ההנחיות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן