שיעור האשפוזים עקב RSV בילדים שנולדו טרם המועד הוא נמוך (Arch Dis Child Fetal Neonatal)


לפי מחקר חדש עולה, כי שיעור האשפוז עקב respiratory syncytial virus (RSV), בילדים שנולדו טרם המועד, הוא נמוך.

החוקרים הפינים אספו מידע לגבי 35,811 ילדים, שנולדו בין השנים 1991-2000. סה”כ נמצאו 906 מקרים של זיהום ב- RSV שאומת במעבדה. החוקרים בדקו אשפוזים והעריכו את השפעה התיאורטית של שימוש בפליביזומב (ABBOSYNAGIS) מניעתי על כמות האשפוזים על רקע RSV.

נמצא, כי בילדים עם מחלת ריאות כרונית, שיעור האשפוזים עקב RSV היה 12%, לעומת 7.1% בילדים שנולדו לפני שבוע 28. שיעור האשפוזים עקב RSV, בילדים שנולדו בין השבועות 29-32, היה 6.8%. נמצאו 586 ילידם שעמדו בקריטריונים לטיפול בפליביזומב מניעתי, מתוכם 4.6% אושפזו בפועל עקב RSV בתקופה שבה טופלו למניעה.

לפי החוקרים, בהתחשב בעלות הגדולה של הטיפול המניעתי בפליביזומב, ישנה הצדקה לטיפול שכזה רק בקבוצת תינוקות ספציפית הנמצאת בסיכון גבוה במיוחד להתאשפז על רקע RSV .

Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed 2005;90:F64-F68.

 

 

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן