במאמר המופיע עתה ב-Circulation נטען שאכילת דגים מבושלים או צלויים, אך לא מטוגנים, קשורה לירידה בסיכון של פרפור פרוזדורים (AF ).
דגים שמנוניים מספקים את חומצת השומן הלא רווי , אומגה -3, אשר סבורים שהיא מגינה מפני מחלות לב עורקיות.
במחקר, החוקרים בחנו את הדיאטה של כ-5,000 משתתפים מעל גיל 65, למשך תקופה של שנה, ולאחר מכן המשיכו במעקב למשך 12 שנה נוספים, תוך איתור המטופלים שפיתחו AF .
דווחו 980 מקרים של AF במהלך 12 שנה, ונמצא שמשתתפים שנטו לאכול יותר דגים צלויים או מבושלים, היו בסיכון נמוך יותר לפתח AF .
נבדקים אשר אכלו דגים בתדירות של 4 פעמים בשבוע היו בסיכון מופחת של 28% ל-AF בהשוואה לנבדקים אשר אכלו פחות מדג אחד בחודש. אוכלי (אולי טורפי..) דגים של מעל 5 פעמים בשבוע, היו בסיכון מופחת של 31% .
עם זאת, אוכלי דגים מטוגנים לא נהנו מהירידה בסיכון מפני AF, כנראה מכיוון שהטיגון הורס את מרכיב האומגה 3 .
הסוכנות למזון המליצה לאחרונה על כמות הצריכה של דגים. לפי המלצותיה ניתן לאכול עד 4 מנות דג מסוג טונה, סרדינים, סלמון לשבוע.
לנשים שהן בגיל הפוריות מומלץ לצרוך עד 2 מנות דג בשבוע.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!