חוקרים ברזילאים בדקו כיצד משפיעים שינויים בצריכת ויטמין K על מצב הקרישיות, בחולים שטופלו ב- warfarin.
החוקרים ערכו בדיקה פרוספקטיבית של 39 חולי חוץ שקיבלו טיפול פומי כרוני בנוגדי קרישה, ובדקו את ה- international normalized ratio (INR).
נמצא כי חולים עם INR נמוך מ- 2 צרכו כמויות גדולות יותר משמעותית של מצרכי מזון עשירים בויטמין K בשבוע שלפני עריכת הבדיקה. חולים בהם נמדד INR של 4 ומעלה צרכו כמויות קטנות יותר של מזון עשיר בויטמין K בשבוע שלפני עריכת הבדיקה.
צריכת מזון עשיר בויטמין K נמצאה ביחס הפוך למידת האנטי-קואגולציה, והיתה המשתנה היחיד שהיה קשור ב- INR גבוה מ- 4 באופן בלתי תלוי.
ל- 13 חולים נרשמה דיאטה שכללה הפחתה של 80%, או העלאה של 500% בצריכת הויטמין הרגילה שלהם. ה- INR עלה משמעותית בקבוצה הראשונה לאחר 7 ימי דיאטה, ופחת משמעותית בקבוצה השניה לאחר 4 ימים.
על חולים ורופאים להכיר מאכלים עשירים בויטמין K ולשמור על צריכה יציבה שלהם, אולם אין להגביל את הצריכה התזונתית הקבועה של הויטמין, קובעים החוקרים.
Am J Med 2004;116:651-656.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!