‘אף אלקטרוני’ מאבחן חולים עם דלקת ריאות חיידקית או סינוסיטיס

“אף אלקטרוני” יוכל לשמש לזיהוי חולים עם זיהומים של דרכי הנשימה, ויהיה יעיל יותר, חודרני פחות, ומשתלם יותר מאשר ביצוע הדמיות ולקיחת דגימות לתרבית, מדווחים חוקרים אמריקנים.

החוקרים השתמשו במכשיר ה- Cyranose 320 (Smiths Detection, Pasadena, California), חיישן זעיר המכיל שכבות פולימר מוליכות בתוך סובסטרט קרמי, המאפשר למדוד מולקולות נדיפות. מכשיר נלווה מבצע ניתוח וזיהוי של האדים הכימיים.

המכשיר נוסה בחולים מונשמים עם חשד לדלקת ריאות. המכשיר היה מדויק ב- 80% בזיהוי של 13 מתוך 25 חולים עם צילום חזה חיובי.

בקוהורט נוסף של 44 חולים, אבחנה של דלקת ריאות נקבע על פי ציון שהורכב מטמפרטורה, ספירה לבנה, הפרשות מהקנה, מדדי חמצון ובדיקות הדמייה. המכשיר הבחין בין 15 חולים עם ציון של 7 ומעלה, ובין 29 חולים עם ציון נמוך יותר.

בבדיקה של יעילות המכשיר באבחון סינוסיטיס בהשוואה לנבדקים בריאים, נמצא כי אבחנה נכונה נעשתה ב- 76% עד 98.4% מהמקרים.

ה”אף האלקטרוני” יאפשר בעתיד אבחון, וקביעת הצורך בטיפול אנטיביוטי בזמן אמת, כותבים החוקרים.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן