צריכה קלורית גבוהה עשויה להיות קשורה לסיכון מוגבר לסרטן המעי הגס

הצריכה הקלורית, או האנרגטית, הכוללת עשויה לנבא סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס, מדווחים חוקרים בגיליון ה-15 בנובמבר של ה-American Journal of Epidemiology.

מטרת מחקר זה הייתה לבחון סיבות אפשריות להיארעות הגבוהה של סרטן המעי הגס בשחורים בארצות הברית. מחקר זה, מסוג case control, כלל 933 לבנים ו-676 שחורים.

מממצאי המחקר עולה, בין היתר, שרמות גבוהות של סיבים תזונתיים קשורים להפחתה משמעותית סטטיסטית של עד 60% בסיכון לסרטן המעי הגס בשחורים וירידה בלתי מובהקת של 30% בלבנים.

בשתי הקבוצות צריכה גבוהה של מזון ממקור אנרגטי יחיד היתה קשורה בעליה פי 2 עד 3 בסיכון. עם זאת, קשר זה נעלם ברובו כאשר נבחנה הצריכה האנרגטית הכוללת.

החוקרים מסכמים שהצריכה האנרגטית הכוללת נמצאה קשורה באופן עקבי עם סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס, אך לא נמצא קשר חד-משמעי בין צריכת רכיבים מסוימים במזון לסיכון מוגבר לסרטן מעי.

בדומה למחלות כרוניות אחרות, נראה שאיזון אנרגטי חשוב בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.

Am J Epidemiol 2003;158:951-962.

למאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן