תזונה של Monounsaturated-Fatty-Acids משפרת פרופיל ליפידים

צריכה נמוכה של Monounsaturated-Fatty-Acids משפרת את הפרופיל והמטובליזים הליפידי של פרטים בריאים. כך עולה ממחקר המתפרסם ב- Atherosclerosis .

במחקר עקבו אחר 162 נבדקים שחולקו לשתי קבוצות אשר צרכו במהלך המחקר דיאטות שהיו עשירות ב- saturated fatty acids בקבוצה אחת ו- monounsaturated fatty acids בשנייה.

לאחר מכן קיבלו הנבדקים באופן אקראי 3 גרם שמן דגים ליום או פלצבו.

נמצא שקבוצת ה- monounsaturated diet שיפרה באופן משמעותי את רמת הטריגלצרידים, וה- LDL-C בהשוואה לקבוצה השנייה. גם הנבדקים שצרכו שמן דגים נהנו משיפור בירידה בטריגלצרידים, אך בעלייה ברמות ה- LDL-C שלהם.

Atherosclerosis 2003;167:1:149-58

לכתבה ב- docguide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה