מתן הפטוגלובין מלווה בסיכון מופחת לנזק כלייתי לאחר ניתוח קרדיווסקולארי (Anesth Analg)

במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesia & Analgesia מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי מתן תוך-ניתוחי של הפטוגלובין מלווה באופן בלתי-תלוי בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד בחולים לאחר ניתוח קרדיווסקולארי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נזק כלייתי חד הינה הפרעה נפוצה לאחר ניתוח לבבי. במהלך ניתוח לבבי, המוגלובין חופשי בדם צפוי לעלות עקב המוליזה. מאחר והמוגלובין חופשי בדם הינו מרכיב נפרוטוקסי, הפטוגלובין, המפנה המוגלובין חופשי בדם, עשוי לסייע במניעת נזק כלייתי חד לאחר-ניתוח. עם זאת, אין מחקרים רבים בנושא.

מדובר במחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, להערכת הקשר בין מתן תוך-ניתוחי של הפטוגלובין עם היארעות נזק כלייתי חד בחולים לאחר ניתוח לבבי. החוקרים השלימו בדיקות סקר של חולים שנדרש למעקף לב-ריאה בין 2008-2015. הם לא כללו במחקר חולים שנדרשו לטיפול כלייתי חליפי לפני הניתוח, או חולים בהם בוצעה החלפה של אבי העורקים היורד.

מדגם המחקר כלל 1,326 חולים. היארעות נזק כלייתי חד במדגם כולו עמדה על 25.5% (338 חולים). הפטוגלובין ניתן ל-260 חולים (19.6%). היארעות נזק כלייתי חד בחולים שטופלו בהפטוגלובין עמדה על 24.6%, הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית מההיארעות של 25.7% באלו שלא טופלו בהפטוגלובין.

בניתוח סטטיסטי עם Propensity Score, היארעות נזק כלייתי חד בחולים שטופלו בהפטוגלובין עמדה על 22.5%, שיעור נמוך משמעותית מהיארעות של 30.9% באלו שלא טופלו בהפטוגלובין. החוקרים מצאו כי מתן הפטוגלובין נקשר בקשר בלתי-תלוי עם סיכון מופחת לנזק כלייתי חד (יחס סיכויים של 0.54).

לסיכום, מהנתונים עולה קשר בלתי תלוי בין מתן הפטוגלובין ובין סיכון מופחת לנזק כלייתי חד לאחר ניתוח לבבי.

Anesth Analg. 2017;124(6):1771-1776

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: ממחקר שפורסם ב- JAMA Network Open עולה כי טיפול נוגד טסיות כפול (DAPT) קצר יותר, של חודש או 3 חודשים, קשור לסיכון נמוך יותר לדימום בלא הגברת הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים משמעותיים או לאירועים קליניים שליליים (NACE) במבוגרים מעל גיל 65 לאחר התערבות כלילית מלעורית.

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/09/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|01/04/2024

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים – Cardiac Implantable Electronic Devices – נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן