בקרב ילדים המוותרים על ארוחת בוקר על-בסיס שכיחות גבוהה יותר של אי הקפדה על הצריכה המומלצת של חומרי התזונה הנדרשים , כך עולה מתוצאות מחקר חדש מבריטניה, שפורסמו בכתב העת British Journal of Nutrition.
החוקרים בחנו יומני תזונה לאורך ארבעה ימים של קרוב ל-1,700 ילדים בגילאי 4-18 שנים. המיד התבסס על סקר תזונה ודיאטה ארצי שנערך כל שנה בין 2008 ו-2012. ארוחת בוקר הוגדרה כצריכת למעלה מ-100 קלוריות בין השעה 6 בבוקר עד 9 בבוקר.
בסיכומו של דבר, 31% אכלו ארוחת בוקר כל יום, 17% מעולם לא אכלו ארוחת בוקר והיתר אכלו ארוחת בוקר בחלק מהימים. בקבוצה זו, החוקרים השוו גם את ההבדלים בצריכת חומרי תזונה אצל אותו ילד בימים שונים.
מהנתונים עולה כי 6.5% מהילדים בגילאי 4-10 שנים לא אכלו ארוחת בוקר כל יום, בהשוואה ל-27% מהילדים בגילאי 11-18 שנים. בקרב בנות תועד סיכוי גבוה יותר לפספס ארוחת בוקר, בהשוואה לבנים, וההכנסה הביתית הייתה גבוהה יותר בקרב משפחות לילדים שאכלו ארוחת בוקר כל יום.
למעלה מ-30% מהילדים שלא אכלו ארוחת בוקר לא קיבלו כמות מספקת של ברזל במהלך היום, בהשוואה לפחות מ-5% מהילדים שאכלו ארוחת בוקר. ב-20% מאלו שלא אכלו ארוחת בוקר תועדו רמות נמוכות של סידן ויוד, בהשוואה ל-3% מאלו שאכלו ארוחת בוקר. ב-7% מהילדים שלא אכלו ארוחת בוקר תועדו רמות נמוכות של חומצה פולית, אך חסר זה לא תועד בקבוצת הביקורת. צריכת שומנים עלתה בקרב ילדים שאכלו ארוחת בוקר.
ילדים שלא אכלו ארוחת בוקר לא פיצו על חסר ארוחה זו ע”י צריכת קלוריות רבה יותר מאוחר יותר במהלך היום. למעשה, ילדים שלא אכלו ארוחת בוקר צרכו בסופו של דבר כמות קלוריות יומית דומה או נמוכה יותר מזו שתועדה בילדים שאכלו ארוחת בוקר כל יום.
Br J Nutr 2017
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!