תקנות סימון המזון עברו בועדת הבריאות בכנסת פה אחד ללא החרגות (הודעת משרד הבריאות)

על פי תקנות החוק הרפורמה לסימון מוצרי מזון מזיק ביוזמת שר הבריאות לשעבר ח”כ יעקב ליצמן (המכילים כמות גבוהה של שומן רווי, נתרן או סוכר) ייכנס לתוקפו בעוד שנתיים, בהתאם ל?חוק שקד? האומר שעל שינויי חקיקה כאלה להיכנס לתוקף שנתיים מתום השנה הקלנדרית, על כן התקנות יכנסו לתוקף בתחילת 2020. 

על מנת לאזן את האיחור במועד התחילה, נקבע שהסימון יהיה לפי הרמות המחמירות יותר – למעשה הפחתה של כמות הנתרן מ800 מ?ג ל500 מ?ג, ו22 גרם סוכר ל12 גרם סוכר ומ6 גרם שומן רווי ל-5 במזון מוצק.

הדבר אומר למעשה שהתעשייה הישראלית תצטרך להתאים את עצמה לתקנות בצורה הרבה יותר מהירה ולעשות ?רפורמולציה? כלומר לשנות את הרכב המזונות של המוצרים ולהפחית ברכיבים המזיקים. 

מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר שהוא שבע רצון מהמהלך שייטיב עם בריאות הציבור :

?מדובר ברפורמה ענקית שנתקלה בלא מעט התנגדויות ולחצים מהארץ ומחול וצלחנו מכשול עצום היום בכנסת, אני מודה לכל חברי הכנסת שתמכו במהלך שלנו, בראש ובראשונה לח?כ הרב יעקב ליצמן שיזם את הרפורמה כשר בריאות והוביל אותה כמעט עד קו הגמר בנחישות ומנהיגות ולח?כ אלי אללוף יו”ר הוועדה שהוביל את הדיונים המורכבים במהירות וביעילות.?

המנכ”ל התייחס גם לנושא ?הדחייה? לכאורה שנכתב עליו:

?אנחנו פועלים על פי החוק ובסופו של דבר תהליך סימון המזון התקצר והמועד הסופי נקבע מוקדם מהתכנון המקורי, כי המטרה שלנו היא לא שיהיו הרבה סימונים אדומים, אלא שהיצרנים ישנו את הרכב המוצר.?

לדף המידע בנושא באתר משרד הבריאות

הערת המערכת: התייחסות המנכ”ל היא לדיווחים על הקטנת אריזות של ממתקים שהצגנו מוקדם יותר היום באתר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה