רפורמת סימון המוצרים ברשתות יוצאת לדרך ב-2/1/20

משרד הבריאות מודיע על כך שיישום הרפורמה לסימון המזון יוצא לדרך השבוע, ב-2/1/20 .

במסגרת הרפורמה תחול חובה לסמן מוצרי מזון ברשתות בהתאם לסיווג שהוגדר להם.

להלן הסבר המשרד לסימונים:

הסימון האדום: יעשה באופן ברור באמצעות סמלים המיידעים כי המזון מכיל כמות גבוהה של נתרן (מלח), סוכרים או חומצות שומן רוויות (שומנים).

את הסימונים האדומים מחויבים היצרנים להוסיף למוצרים המכילים כמויות גדולות מערכי הסף שנקבעו לסוכר, שומן רווי ו/או נתרן.

הסימון הירוק: אינו סימון חובה, היצרנים יכולים להוסיף למוצרי מזון במידה והם עומדים בתנאים שקבעה ועדה מדעית, הנובעים מהמלצות התזונה של משרד הבריאות.

באשר לסימן האדום, בשלב הראשון של הרפורמה, המוצרים שיחוייבו בסימון הם מוצרים שמכילים : יותר מ500 מ”ג נתרן, יותר מ13.5 גרם סוכר, או יותר מ5 גרמים שומן רווי ל100 גרם — יסומן במדבקה אדומה ועליה הכיתוב: “שומן רווי בכמות גבוהה”, “נתרן בכמות גבוהה”, “סוכר בכמות גבוהה”

בפעימות הבאות, הרף המגדיר כמות גבוהה יפתח בהדרגה.                                             

להסברים באתר משרד הבריאות

לכתבה ב”דהמרקר”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה