נגיף קורונה עשוי להימצא בהפרשות מהעיניים ולסכן צוותים רפואיים (Acta Ophthalmologica)

מנתונים חדשים מסין עולה כי נגיף SARS-Cov-2, הגורם ל-COVID-19, עשוי להימצא בהפרשות עיניות של חולים שנדבקו בנגיף. עם זאת, במאמר שפורסם בכתב העת Acta Ophthalmologica מבהירים החוקרים כי עדיין לא ברור אם תתכן הדבקה דרך הלחמית.

החוקרים מדווחים על 37 חולים עם דלקת ריאות על-רקע COVID-19, בהם בוצעה בדיקת RT-PCR להערכת נוכחות הנגיף בהפרשות מהלחמית; ב-12 מהחולים הללו תועד זיהום חמור וביתר המקרים החולים פיתחו מחלה קלה. שלושה חולים סבלו עוד מגודש לחמית וביתר החולים זוהו ממצאים דלקתיים בעיניים.

באחד מבין 37 החולים הללו הנגיף זוהה בהפרשות מהלחמית וחולה זה לא פיתח דלקת של הלחמית. ביתר 36 החולים הבדיקות לנוכחות הנגיף היו שליליות.

החוקרים מציינים כי העומס הנגיפי בהפרשות מהלחמית הייתה יחסית קטן והם מעריכים כי העומס הנגיפי קשור ישירות עם חומרת המחלה.

במאמר נפרד שפורסם באותו כתב העת דיווחו חוקרים אחר מסין כי ייתכן והנגיף נכנס לדמעות דרך הפרשה טיפתית, עם מעבר דרך צינור הדמעות לתוך דרכי הנשימה.

Acta Ophthalmologica, online March 18, 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן