מספר מקרי COVID-19 בגרמניה עשוי להיות גבוה משמעותית מההערכות הרשמיות (BMJ)

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ כותבים חוקרים מאוניברסיטת בון כי מספר החולים בגרמניה אשר נדבקו בנגיף הקורונה האחראי ל-COVID-19 עשוי להיות גבוה פי 10 מההערכות הרשמיות של הממשל.

המחקר התבסס על חקירה שנערכה בעיירה גנגלט, הכוללת 13,000 תושבים. לאחר חגיגות הקרנבל השנתי בפברואר, המחוז היה לאזור הראשון בגרמניה בו תועדה התפרצות משמעותית של COVID-19. החוקרים בחרו באקראי 600 משקי בית בגנגלט וכתבו להם מכתבים בהם הזמינו אותם להשתתף במחקר.

החוקרים מדווחים כי 919 אנשים מ-405 משקי בית השלימו ראיונות ובדיקה בין 30 במרץ ועד 6 באפריל, כולל דגימות מהגרון ובדיקות PCR ו-ELISA.

מהמחקר עלה כי כ-15% מתושבי העיירה נדבקו בנגיף, זאת בהשוואה לשיעור הדבקה רשמי באותה עת של 3% בלבד. שיעור הזיהומים המוגבר באזור תורגם לשיעורי תמותה עקב זיהום לאחר התפרצות הנגיף של 0.37%.

כאשר מחילים את שיעורי התמותה של 0.37% מעיירת גנגלט למודל תיאורטי בגרמניה, מספר החולים שנדבקו בנגיף צפוי לעמוד על למעלה מ-1.8 מיליון חולים, או כ-2.2% מהאוכלוסיה. החוקרים הגיעו למסקנה זו כאשר החילו את שיעורי התמותה של 0.37% בעיירה גנגלט על הנתונים הרשמיים אודות הדבקה בנגיף הקורונה נכון ל-2 במאי השנה.

ב-2 במאי השנה דווח ע”י מומחים מטעם ה-Robert Koch Institute על 161,703 מקרים מאושרים של COVID-19 בגרמניה ועל 6,575 מקרי תמותה, עם שיעורי תמותה של 4.1%. עם זאת, בעיירה גנגלט תועדו שיעורי תמותה של 0.37% ואם מניחים זאת לכלל אוכלוסיית גרמניה, אזי על-בסיס 6,575 מקרי תמותה, מספר החולים שנדבקו בנגיף צפוי להיות גבוה פי 10 ועומד סביב 1.8 מיליון חולים.

מהמחקר עלה עוד כי 22% מאלו שנדבקו בנגיף בעיירה גנגלט לא פיתחו תסמינים וכי אובדן חוש ריח וטעם היו התסמינים הבולטים ביותר של הזיהום.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר עשויים לסייע בשיפור מודלים נוספים אודות ההדבקה של הנגיף, כאשר עד כה נתונים היו מאוד לא-ודאיים.

BMJ 2020

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן