השפעות מעכבי PCSK9 בילדים הטרוזיגוטיים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית (N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בילדים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית, טיפול ב-Evolocumab (רפאטה) הפחית רמות LDL (Low Density Lipoprotein) ושומנים אחרים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות השפעות Evolocumab בילדים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית.

החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו, שארך 24 שבועות, להערכת היעילות והבטיחות של Evolocumab בילדים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית. מדגם המחקר כלל משתתפים בגילאי 10-17 שנים, שקיבלו טיפול להפחתת רמות שומנים בדם למשך לפחות 4 שבועות לפני בדיקת הסקר ובהם ערכי LDL של 130 מ”ג/ד”ל ומעלה ורמות טריגליצרידים עד 400 מ”ג/ד”ל. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 2:1 לקבלת זריקות תת-עוריות של Evolocumab כל חודש (420 מ”ג), או זריקת פלסבו.

התוצא העיקרי היה אחוז השינוי ברמות LDL מתחילת המחקר עד לאחר 24 שבועות; התוצאים המשניים כללו את אחוז השינוי הממוצע בריכוז LDL מתחילת המחקר עד לאחר 22 ו-24 שבועות והשינוי האבסולוטי בריכוז LDL מתחילת המחקר עד לאחר 24 שבועות.

מדגם המחקר כלל 157 חולים שחולקו באקראי וטופלו ב- Evolocumab (104 חולים) או פלסבו (53 חולים). לאחר 24 שבועות, אחוז השינוי הממוצע מתחילת המחקר בריכוז LDL עמד על 44.5%- בקבוצת הטיפול ב- Evolocumab ועל 6.2%- בקבוצת הפלסבו (p<0.001). השינוי האבסולוטי בריכוז LDL עמד על 77.5- מ”ג/ד”ל בקבוצת ההתערבות ועל 9.0- מ”ג/ד”ל בקבוצת הפלסבו (p<0.001).

מהערכת תוצאי הסיום המשניים עלו תוצאות טובות יותר משמעותית עם Evolocumab לעומת פלסבו בהערכות נוספות של פרופיל השומנים.

היארעות אירועים חריגים שתועדו במהלך תקופת הטיפול הייתה דומה בקבוצת הטיפול ב- Evolocumab ובקבוצת הפלסבו.

ממצאי המחקר מעידים כי בילדים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית, טיפול ב- Evolocumab הפחית רמות LDL ושומנים אחרים.

N Engl J Med August 29, 2020

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

מקור: NEJM
פרופ' מוטי רביד
פרופ' מוטי רביד

דיסליפידמיה, בעיקר  ריכוז גבוה של LDL  יחסית ל־HDL, היא הגורם הדומיננטי להתפתחות מואצת של טרשת עורקים. בארצות המפותחות אוטם בשריר הלב, אירועים מוחיים ומחלת עורקים היקפיים נותרו עדיין גורם התחלואה והתמותה העיקרי

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

מחקר שפורסם בעת האחרונה ב-JAMA ביקש לבחון האם טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות עשוי להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים בעתיד. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן