טיפול ב-Patiromer (וולטסה) בטוח ויעיל להפחתת רמות אשלגן בדם תחת טיפול במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון (High Blood Press Cardiovasc Prev)


במאמר סקירה שפורסם בכתב העת High Blood Pressure & Cardiovascular Prevention מדווחים חוקרים כי Patiromer (ולטסה), סופח אשלגן פומי חדש, הוכח כבטוח ויעיל בהפחתה מהירה וממושכת של רמות אשלגן בדם באוכלוסיות חולים שונות, כולל חולים תחת טיפול במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון.

היפרקלמיה מהווה מצב מסכן-חיים, הנובעת מהפרעה בהפרשת אשלגן בכליות, אשר עשויה לנבוע מאי-ספיקת כליות חדה או כרונית. בהתאם, היפרקלמיה הינה הפרעה נפוצה מאוד במספר מצבים כרוניים, דוגמת מחלת כליות מחלת כליות, סוכרת, אי-ספיקת לב, יתר לחץ דם ומחלת עורקים כלילית. בכל המצבים הללו, מעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, דוגמת מעכבי ACE או ARB ואנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים מומלצים באופן נרחב ומעלים עוד את הסיכון להיפרקלמיה.

בכל הנוגע ליתר לחץ דם, מחקרים קליניים הראו כי הסיכון להיפרקלמיה על-רקע טיפול במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון נעה בין 2% ועד 10%. הפרעה זו מובילה לעיתים קרובות להפחתה או הפסקה לחלוטין של מעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון והחולים נותרים ללא טיפול תרופתי מגן.

הטיפול ב-Patiromer אושר לשימוש קליני במספר מדינות, כולל באירופה ובארצות הברית. מחקרים קליניים הראו כי הטיפול יעיל בהפחתה מהירה וממושכת של רמות אשלגן במגוון אוכלוסיות חולים, כולל אלו בהם מעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון מהווים מרכיב חשוב בטיפול להגנה על הלב והכליות. הטיפול התרופתי לרוב נסבל היטב ובעל פרופיל בטיחות חיובי.

המומחים כותבים כי Patiromer מהווה טיפול בטוח ויעיל להפחתה מהירה וממושכת ברמות אשלגן בדם ועשוי לאפשר המשך טיפול במעכבי ACE ו-ARB בחולים עם יתר לחץ דם שפיתחו היפרקלמיה במהלך הטיפול ולכן מאפשר הגנה לבבית וכלייתית יעילה ולאורך זמן.

High Blood Press Cardiovasc Prev. 2021 Nov;28(6):555-559

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מפגש אחד או שניים? מטה־אנליזה של נפרוליתוטומיה מלעורית דו־צדדית בשלבים באותו מפגש

מקור: J Endourol
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|15/03/2026

קיימת אוכלוסייה של חולים עם אבנים דו־צדדית גדולות הזקוקה לטיפול מילעורי בשתי הכליות. השאלה היא האם רצוי לבצע את הטיפול בשתי הכליות באותו מועד או לטפל בכליה אחת ולאחר החלמה לבצע את הטיפול בכליה השנייה?

הקשר בין אבנים בכליות לסיכון עתידי לסרטן אורותל בדרכי השתן העליונות; סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: UROLOGY
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|20/01/2026

אבנים במערכת השתן הן תופעה שכיחה במיוחד באקלים חם כמו בישראל, והמאמר המוצג סקר את הקשר של שאת אפיתל המעבר ומחלת אבנים בדרכי השתן העליונות

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן