טיפול בפרוליה אינו מעלה את הסיכון לדלקת ריאות (J Clin Endocrinol & Metab)

טיפול ב-Denosumab (פרוליה) אינו מעלה משמעותית את הסיכון לדלקת ריאות הנרכשת בקהילה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מטה-אנליזות אחרונות של מחקרים אקראיים ומבוקרים העלו חשש כי טיפול בפרוליה עשוי להביא לעליה בסיכון לזיהומים. עם זאת, אין נתונים רבים בנוגע לסיכון לדלקת ריאות הנרכשת בקהילה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הסיכון לדלקת ריאות הנרכשת בקהילה בקרב מטופלים בפרוליה, בהשוואה למטופלים ב-Alendronate (פוסאלאן).

החוקרים השלימו מחקר עוקבה על-בסיס נתוני מאגר IQVIA Medical Research Database מבריטניה ובחנו את הקשר בין פרוליה ובין דלקת ריאות שנרכשה בקהילה בקרב מטופלים מעל גיל 45 שנים שהחלו טיפול בפרוליה או Alendronate בין תחילת אוגוסט בשנת 2010 ועד 17 בספטמבר בשנת 2020.

מדגם המחקר כלל 933 מטופלים בפרוליה ו-4,652 מטופלים ב-Alendronate. במדגם המותאם, גיל המשתתפים הממוצע עמד 77 שנים, 89% היו נשים ובמחצית מהמשתתפים הייתה היסטוריה של שבר אוסטיאופורוטי מג’ורי.

לאורך חמש שנות מעקב, היארעות דלקת ריאות הנרכשת בקהילה ל-1,000 שנות-אדם עמדה על 72.0 בזרוע הטיפול בפרוליה ועל 75.1 בזרוע הטיפול ב-Alendronate. הסיכון לדלקת ריאות הנרכשת בקהילה היה דומה בין מטופלים בפרוליה ומטופלים ב-Alendronate (יחס סיכון של 0.96, רווח בר-סמך 95% של 0.79-1.16). התוצאות נותרו דומות בסדרה של ניתוחים סטטיסטיים, עם יחסי סיכון שנעו בין 0.82 (רווח בר-סמך 95% של 0.65-1.04) ועד 0.99 (רווח בר-סמך 95% של 0.81-1.21).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול בפרוליה אינו מלווה בעליה בנטייה להתפתחות דלקת ריאות הנרכשת בקהילה והטיפול להגנה על העצם עשוי לשמש בבטחה לטיפול באוסטיאופורוזיס.

J Clin Endocrinol & Metab, May 3, 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוסטאופורוזיס לאחר גיל המעבר (The New England Journal of Medicine)

אוסטאופורוזיס לאחר גיל המעבר (The New England Journal of Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/02/2024

אישה בת 69 מגיעה למרפאה כדי לשוחח על תוצאות בדיקת צפיפות העצם הראשונה שלה. ציוני ה-T שלה הם 2.6- בעמוד השדרה המותני ו-2.3- בירך. היא נפלה תוך כדי הליכה לפני 18 חודשים ושברה את עצם הזרוע השמאלית. הדמיה של עמוד השדרה, המבוצעת כדי לבחון 5 ס”מ של אובדן גובה וקִיפֿוזִיס בינוני של בית החזה, מגלה שני שברים בחוליות. כיצד יש להעריך ולטפל בחולה זו?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן