קרוב לשליש מהמבוגרים עם COVID סובלים מתסמינים למשך למעלה משלושה חודשים (מתוך U.S. Census Bureau)

מנתונים חדשים לפי דו”ח ה-Census Bureau Report עולה כי קרוב ל-3 מכל 10 מבוגרים בארצות הברית שחלה ב-COVID-19 דיווח על תסמינים שנמשכו לפחות שלושה חודשים.

סקר Household Pulse Survey מבוסס על תשובות לשאלונים שנאספו בין 2-14 בנובמבר. קרוב ל-36 מיליון מבוגרים (29.1%) דיווחו כי התסמינים שלהם נמשכו לפחות שלושה חודשים. במיסיסיפי, למעלה מ-42% מהמבוגרים דיווחו על תסמינים ממושכים, יותר מכל מדינה אחרת בארצות הברית, בעוד שרק 22% מהמבוגרים במדינת מיין דיווחו על תסמינים ממושכים, השיעור הנמוך ביותר מכל מדינה אחרת.

שיעורים אלו נמוכים למעשה מעט מאלו שדווחו בסקר שנערך ב-5-17 באוקטובר, כאשר 29.6% מהמבוגרים בארצות הברית דיווחו על תסמיני COVID ממושכים. שיעור דומה תועד בספטמבר, בעוד שבתקופה שבין 27 ביולי עד 8 באוגוסט, שיעור המבוגרים עם תסמינים ממושכים עמד על 33.2%.

באותו סקר, קרוב ל-15% מכלל המבוגרים דיווחו כי חוו אי-פעם תסמיני COVID ממושכים לפרק זמן כלשהו בין 2-14 בנובמבר.

על-פי ההערכות, למעלה משליש מהמבוגרים שחלו בקורונה פיתחו עוד סיבוכים נוירולוגיים דוגמת ערפול מוחי, אשר נמשכו או התפתחו שלושה חודשים לאחר הזיהום. חלק מהמחקרים הראו כי כשני שליש מהחולים עם תסמיני COVID ממושכים עדיין סבלו מתסמינים נוירולוגיים לאחר שישה חודשים.

מנתונים שפורסמו לאחרונה עלה כי תסמיני COVID ממושכים אחראיים לכך ש-2-4 מיליון אמריקאים לא שבו למקום עבודתם וכי נגיף הקורונה עדיין אחראי למותם של כ-400 חולים בכל יום בארצות הברית.

מתוך U.S. Census Bureau

 

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|18/09/2026

במהלך צנתור מוח (טיפול אנדו־ווסקולרי) לשליפת קריש דם בשבץ איסכמי חריף, לעיתים מתרחש כיווץ של כלי הדם (Vasospasm) כתוצאה מהמניפולציה המכנית של הצנתר והמכשור

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן