הופעת דם בשתן עלולה להיות שכיחה בזיהומי אדנו-וירוס בילדים (Arch Dis Child)

תוצאות מחקר שפורסמו לאחרונה מעידות כי אפילו בקרב ילדים בעלי מערכת חיסונית תקינה, זיהומי אדנו-וירוס במערכת הנשימה מלווים לעיתים קרובות למדי בהופעת דם בשתן (hematuria).

החוקרים מסבירים כי בעבר דווח שזיהומי אדנו-וירוס גורמים לדלקת אקוטית בשלפוחית השתן המלווה בדימום, אולם הופעת דם בשתן נחשבה לממצא רפואי נדיר בילדים בעלי מערכת חיזונית תקינה.  

החוקרים התבססו על ניתוח רטרוספקטיבי של רשומות בית חולים הנוגעות לילדים שאובחנו עם זיהומי אדנו-וירוס לאחר שהגיעו ליחידה לטיפול חירום.

דגימות שתן נלקחו מ-43 נבדקים, ב-8 מהם (18.6%) זוהה דם בשתן. באף אחד מהילדים לא הופיעו סימפטומים בדרכי השתן, והופעת הדם בשתן לא נמצאה קשורה למופע הקליני.

הימצאות הדם בשתן היתה מיקרוסקופית (עד 100 מיליון תאי דם אדומים לליטר) בשישה מהילדים, ומקרוסקופית (מעל 100 מיליון תאים לליטר) בשניים מהילדים. חלבון ו-casts, המעידים על מעורבות של דרכי השתן העליונות, נמצאו בשתן שנאסף משני הילדים שבהם הופיע דם בכמות מקרוסקופית בשתן.

החוקרים מסכמים כי זיהומי אדנו-וירוס המלווים בהופעת דם מיקרוסקופי בשתן הינם שכיחים, אך לרוב ניתנים לריפוי. אולם, כאשר מופיע דם בכמות מקרוסקופית או שמופיע חלבון בשתן, יתכן שמדובר בדלקת של פקעית הכליה (glomerulonephritis) המהווה גורם או תוצאה של התופעה.


Arch Dis Child 2005;90:305-306.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן