הפרעות אכילה באם פוגעות בהתפתחות העובר (Obstet Gynecol)

במחקר חדש עולה, כי עובר יכול להיות בסכנה, במידה והאם סובלת או סבלה בעבר מהפרעות אכילה. לפי החוקרים, נשים אלו צריכות להיחשב כאוכלוסיה בסיכון גבוה בזמן ההריון.

במחקר השתתפו 117 נשים בהריון. ארבעים ותשע סובלות או סבלו בעבר מהפרעת אכילה (24 מאנורקסיה נברוזה, 20 מבולמיה נברוזה ו- 5 עם הפרעה לא מוגדרת), ההריון היה הריונן הראשון והן אינן מעשנות. שאר הנשים שימשו כקבוצת ביקורת.

נמצא, כי נשים שסבלו מהפרעות אכילה היו בסיכון גדול יותר להקאת יתר. התינוקות שנולדו להן היו במשקל נמוך יותר ועם היקף ראש קטן יותר. כמו כן, נשים שסבלו מהפרעות אכילה ילדו יותר פגים ויותר ילדים עם מיקרוצפלי.

לפי החוקרים, מנגנון ההשפעה על העובר אינו ברור. ייתכן והרגלי אכילה לא נכונים של האם בזמן ההריון, פוגעים בהתפתחות העובר.

Obstet Gynecol 2005;105.

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן