טקס חתימת הקוד האתי המשותף לחברות התרופות, הר”י וקופות החולים יערך היום בלשכת שר הבריאות, אך השר לא יחתום…(הארץ)

בעקבות התנגדות מנכ”ל משרד הבריאות לכך שמשרד הבריאות יהיה בין החותמים על הקוד האתי המשותף (לעיון במסמך – הקלק כאן) , ייערך טקס החתימה היום כמתוכנן בלשכת שר הבריאות, דני נווה, אך משרד הבריאות לא יוסיף את חתימתו לאמנה.

כך מדווח היום “הארץ” כאשר הגורמים להתנגדות פרופ’ ישראלי הם גם החשש לכך שעצם החתימה על האמנה תנטרל או תפגע בסמכות הקיימת בחוק למשרד הבריאות לפקח על יחסי חברות תרופות ורופאים, וגם כמה סעיפים באמנה (או יותר נכון סעיפים שלא נכללו באמנה)  שלא היו מקובלים על ישראלי, כמו למשל דרישתו להוסיף איסור לקבלת מתנה או דבר ערך, למעט אם מדובר בציוד הנדרש לביצוע מחקרים ואשר נמצא בבעלות ובניהול מחלקה או מוסד רפואי.

לכתבה בהארץ 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן