נראה כי Oxybutin לא גורם לירידה קוגניטיבית בילדים

נראה כי התרופה האנטי-כולינרגית אוקסיבוטינין כלוריד (Oxybutin), המשמשת לאנורזיסenuresis)) במבוגרים, אינה משפיעה על תפקודם הקוגניטיבי של ילדים הנוטלים אותה עבור אנורזיס יומי (daytime enuresis).

ההכרה כי אוקסיבוטין פוגע בתפקוד הקוגניטיבי במבוגרים, העלתה חששות בדבר בטיחות השימוש שלה בילדים. על-פי המחקר שהוצג בכינוס השנתי של ה-American Academy of Paediatrics, יתכן שחששות אלו אינם מבוססים.

במחקר פרוספקטיבי נבדקו 15 ילדים שטופלו בטיפול התנהגותי (behavioural modification (BM) therapy) במשך 4 שבועות, ולאחר מכן בטיפול התנהגותי משולב באוקסיבוטין במשך 4 שבועות נוספים. 10 ילדים אחרים טופלו בטיפול התנהגותי בלבד. מינון התרופה טוטר לפי התגובה הקלינית.

כל הילדים עברו הערכה נוירו-פסיכולוגית בתחילה, וכ-50 יום לאחר תחילת הטיפול. החוקרים לא מצאו הבדל סיגניפיקנטי בתפקוד הקוגניטיבי בין שתי הקבוצות, כפי שנמדד בתחילה ולאחר סיום הטיפול.

יש לציין כי בילדים שנבחרו (ע”י הורייהם) להשתתף בקבוצת האוקסיבוטין נמדד תפקוד התחלתי ממוצע ירוד יותר, והיה בכך משום selection bias. החוקרים דיווחו כי נאלצו לשנות את מבנה המחקר למדגם שאינו אקראי עקב קושי בגיוס משתתפים. לכן נראה כי דרוש מחקר אקראי ומבוקר בקנה מידה נרחב כדי לאשש את התוצאות הללו.

Study Title: Oxybutin treatment and cognition in children. Abstract 39

לידיעה ב- Doctor’s Guide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן