אחד ממשפטי ויוקס בוטל, אך משפטים רבים אחרים צפויים בקרוב

למרות שאחת התביעות כנגד חברת Merck & Co. Inc. בוטלה שבועיים לפני מועד תחילת המשפט המתוכנן, נראה כי ההתדיינות המשפטית בנושא ויוקס עולה שוב לכותרות.

בבדיקה האחרונה שנערכה בדיקה בנושא, נמצאו 23,800 תביעות כנגד החברה, בעקבות הטיפול בויוקס, ויצרנית התרופה צפויה לעמוד למשפט בשני מקרים נפרדים בקרוב.

שני משפטים נוספים צפויים להתחיל בסוף נובמבר, אחד באלבמה ועוד משפט פדראלי בניו-אורלינס.

כמו כן, צפוי משפט בינואר בניו-ג’רסי, בו יוצגו 8 מקרים של מטופלי ויוקס, למרות התנגדות החברה להצגה קבוצתית של המקרים, ובקשתה לשקול מחדש. במקרה זה, החברה תעמוד שוב מול עורך הדין מארק לאנייר, שזכה בשנה שעברה בפסק דין של 253 מיליון דולרים, פסק הדין הגדול ביותר עד כה בתביעות בנושא ויוקס.

חברת Merck הסירה את ויוקס מהשוק בספטמבר 2004, לאחר מחקר שמצא כי התרופה הכפילה את הסיכון להתקפי לב ושבץ במטופלים שנטלו את התרופה למשך 18 חודשים, או יותר. התרופה היתה אחד הגדולות של החברה, עם מחזור של 2.5 ביליון דולר בשנה.

Whitehouse Station, הממוקמת בניו-ג’רסי, בחרה לגשת לכל מקרה ויוקס בנפרד, במקום לדון על הסדר רחב. עד כה, החברה זכתה ב-6 תביעות שהגיעו למשפט, והפסידה ב-4, למרות שבאחד מהנצחונות צפוי להיערך משפט חוזר.

מומחים טוענים כי הם בספק אם החברה תצליח להילחם בטווח הרחוק בכ”כ הרבה תביעות אישיות בנושא ויוקס. אנשי החברה לא ימתינו ל-15,000 פסקי דין בכדי להחליט על גישה רחבה יותר.

המקרה שבוטל לאחרונה, הוא הרביעי במספר המתוכנן למשפט בטקסס ומבוטל לפני תחילת המשפט. מדובר באחד משני המקרים שנבחרו כתביעות הראשונות בטקסס. המקרה השני נדחה ע”י בית המשפט.

בחברה מאמינים כי העדויות במקרה זה היו חזקות ו-Merck היתה מוכנה להתקדם עם המשפט.

בשני מקרי ויוקס שהגיעו לבית המשפט בטקסס עד כה, המושבעים חייבו את יצרנית התרופה לשלם מיליוני דולרים בנזיקין.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן