Pimecrolimus יעיל ובטוח לטיפול ב-Seborrheic Dermatitis

ממחקר חדש עולה כי Pimecrolimus Cream 1% יעיל לטיפול בסבוריאה בפנים (Seborrheic Dermatitis) מתונה עד חמורה. הטיפול הראה גם פרופיל בטיחותי טוב.

טיפולים סטנדרטים ל-Seborrheic Dermatitis כוללים תכשירים נגד פטריות, וסטרואידים מקומיים. שימוש בלתי הולם בסטרואידים מקומיים על נפים עלול להביא ל-Telengiectasia, אטרופיה של העור ודלקת עור סביב הפה (Perioral Dermatitis). החוקרים התייחסו לצורך בזיהוי טיפול יעיל לא-סטרואידי יעיל למצב זה.

מטרת המחקר החדש היתה להעריך את היעילות והבטיחות של Pimecrolimus Cream 1% פעמיים ביום, במשך 4 שבועות, לטיפול ב-Facial Seborrheic Dermatitis מתונה עד חמורה.

במחקר השתתפו 96 נבדקים לטיפול ב- Pimecrolimus (n=47) או קרם (n=49). הנבדקים היו בגילאי 20-88, הפרטים הדמוגרפים בתחילת המחקר היו דומים בשתי הקבוצות.

סה”כ השתתפו בקבוצה 42 איש עם מחלה קלה. בקבוצה השניה היו 53% מחלה קלה, 31% מחלה מתונה ו-16% חמורה. בקבוצת מטופלי Pimecrolimus זוהו 34% עם מחלה קלה, 40% עם מחלה בינונית ו-20% מחלה חמורה.

בשבוע 2 השינוי הממוצע מתחילת המחקר בגודל אתר המטרה (מדד של אריתמה וקשקשים בסולם של 0-6) היה שונה באופן משמעותי בין שתי קבוצות הטיפול. החוקרים מצאו שינוי של 2.6- מול 3.6- תחת טיפול ב- Pimecrolimus(P<0.0012).

בשבוע 4, היה הבדל משמעותי בין שתי הקבוצות, עם שינוי של 3.2- לעומת 3.9- בקבוצת Pimecrolimus (P=0.0156).

לא זוהו תופעות לוואי חמורות במחקר.

מתוצאות המחקר עולה כי Pimecrolimus Cream 1% הוא טיפול יעיל במקרים של Facial Seborrhea Dermatitis מתון עד חמור.

Pimecrolimus נסבל היטב בנבדקים עם דרמטיטיס של עור הפנים, אזור רגיש בעור.

לידיעה ב-DocGuide

הערת מערכת:

מאמר נוסף שפורסם אצלנו לפני מס’ ימים מ-pediatrics ובו סקירה של מחקרים אחרונים, הראה תוצאות דומות

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן