מקומו של טיפול אימונותרפי כנגד מזותליומה (מתוך כנס ה-ASCO)

טיפול אימונותרפי צפוי להביא לשינוי באופן הטיפול בחולים עם מזותליומה ממאירה של קרום הריאה, כך טוענים מומחים מטקסס, שהציגו את תוצאות מחקרם במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology). לדברי החוקרים, תרופות אנטי-אנגיוגניות עשויות בסופו של דבר לשמש בשילוב עם טיפול אימונותרפי כנגד מזותליומה.

במחקר הראשון בשם MAPS-2, חוקרים מצרפת קבעו כי טיפול אימונותרפי בחסמי נקודות בקרה (Checpoint) עשוי להאט גדילת מזותליומה לאחר הישנות. בנוסף, נראה כי טיפול אימונותרפי עשוי להביא לתוצאות טובות יותר מאלו שתועדו בעבר עם טיפול קו שני, בדמות שיפור הישרדות כוללת.

המחקר בשלב 2 כלל 108 חולים עם הישנות לאחר 1-2 קווי טיפול קודמים, כולל משלב Pemetrexed/Platinum. התוצא העיקרי היה בקרת מחלה לאחר 12 שבועות והמחקר ענה על יעד זה.

שיעורי בקרת המחלה (שיעור החולים עם תגובה למחלה או מחלה יציבה) עמדו על 44% מהמטופלים ב-Nivolumab (אופדיבו) ו-50% מהמטופלים במשלב Nivolumab עם Ipilimumab (ירבוי).  תוצאות אלו טובות יותר משיעורי בקרת מחלה היסטוריים שתועדו עם טיפולי קו-שני או שלישי ועמדו על פחות מ-30%.

החוקרים מדווחים עוד כי שיעורי התגובה הכוללת עמדו על 16.7% עם Nivolumab (9 מבין 54 חולים) ו-25.9% עם הטיפול המשולב (14 מבין 54 חולים). שיעורי תגובה אלו עולים בקנה אחד עם תוצאות מחקרים קודמים, קטנים יותר, להערכת טיפול אימונותרפי.

הטיפול המשולב לווה ברעילות גבוהה יותר, עם שיעורי רעילות בדרגה 3 או 4 מעט גבוהים יותר עם טיפול משולב (86.9% ו-18%) לעומת Nivolumab בלבד (77.8% ו-10%). בקבוצת הטיפול המשולב תועדו שלושה מקרי תמותה על-רקע הטיפול, אך רק מקרה אחד יוחס לטיפול התרופתי.

חציון ההישרדות הכולל בקרב 63 המטופלים ב-Nivolumab עמד על 10.4 חודשים וטרם נקבע ב-62 החולים בקבוצת הטיפול המשולב.

במחקר השני, גם הוא בשלב 2, התרופה האנטי-אנגיוגנית Nintedanib (וארגטף), המאושרת לטיפול בסרטן ריאות, ניתנה בשילוב עם כימותרפיה סטנדרטית שכללה Pemetrexed/Cisplatin בחולים עם מזותליומה שלא טופלה בעבר. תוספת Nintedanib הובילה לשיפור הישרדות ללא-התקדמות, בהשוואה לפלסבו; חציון הישרדות ללא-התקדמות עמד על 9.4 חודשים עם Nintedanib לעומת 5.7 עם פלסבו (יחס סיכון של 0.54). חציון ההישרדות הכולל השתפר גם כן, עד 18.3 חודשים לעומת 14.2 חודשים עם פלסבו, אך הבדל זה לא היה מובהק סטטיסטית.

מתוך כנס ה-ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה