האם טיפול ב-GLP-1 עשוי לשפר סיכויי הישרדות נשים עם סרטן שד?

מקור: ASCO

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American Society of Clinical Oncology עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה בנשים עם סרטן שד, כאשר בהשוואה לביקורות שלא טופלו בתרופות אלו תועדה עליה משמעותית של 4% בסיכויי ההישרדות הכוללת עם הטיפול התרופתי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים, כולל מחקר נוסף שהוצג במהלך הכנס, בחנו את נתוני עולם-אמיתי אודות למעלה מ-12,00 חולים עם כל ממאירות מבין שבעה סוגי מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה או סוכרת, וקשרו בין הטיפול ב-GLP-1 ובין שיפור שיעורי היארעות סרטן ותוצאות ממאירות, לצד שיפור בהישרדות מכל-סיבה.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 137,493 נשים עם סרטן שד פולשני ממאגר נתונים מסחרי, כולל 7,249 נשים שקיבלו טיפול ב-GLP-1 למשך לפחות שלושה חודשים. מבין אלו, 80% נטלו את הטיפול התרופתי בשל סוכרת מסוג 2.

חציון משך הטיפול ב-GLP-1 עמד על 2.1 שנים, כאשר היקף הטיפול עלה עם הזמן, מ-3.2% בשנת 2014 ל-5.2% בשנת 2018 ו-7.2% בשנת 2023.

בניתוח מותאם שכלל 7,248 מטופלות ב-GLP-1 ומספר דומה של נשים שלא קיבלו את הטיפול התרופתי, שיעורי ההישרדות לאחר חמש שנים עמדו על 95.8% לעומת 89.5%, בהתאמה (יחס סיכון מתוקן של 0.41).

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך במחקרים פרוספקטיביים להבנה טובה יותר של המנגנונים הביולוגיים בבסיס הקשר בין טיפול ב-GLP-1 ובין תמותה, כולל השלכות על הבריאות המטבולית והשפעות על הביולוגיה של הגידול.

מתוך כנס ה-ASCO

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן