הקשר בין הגיל ותמותה לבבית בחולים עם קדם-יתר לחץ דם (Am J Hypertens)

מחקר חדש מצא כי פקטורי ל”ד המנבאים תמותה קרדיווסקולרית שונים בין צעירים עם קדם-יתר לחץ דם (Prehypertension) ובין קשישים באותו מצב. עם זאת, מדובר בממצאים חדשים שעלו ממחקר לא-אקראי והפרט העיקרי שניתן לדלות מהמחקר הוא החשיבות בבחינת התוצאות במאגרי נתונים ומחקרים נוספים.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 4,849 משתתפים בגילאי 33-87. מרבית המידע הושג בשנות השמונים המוקדמות. במהלך תקופת מעקב של 8.6 שנים, נרשמו 327 מקרי תמותה בעקבות מחלה קרדיווסקולרית ו-258 בעקבות מחלת לב קורונרית.

עבור משתתפים בגיל 65 ומטה, שהוגדרו כ-Prehypertensive, ערכי לחץ דם סיסטולי היו פקטור מנבא משמעותי יותר מערכי ל”ד דיאסטולי. Hazard Ratio לתמותה ממחלה קרדיווסקולרית עמד על 1.43 עבור כל עליה של 10 מ”מ כספית בלחץ הדם הדיאסטולי ו-2.11 עבור עליה דומה בל”ד סיסטולי.

עבור משתתפים מעל גיל 65, המצב היה הפוך, עם Hazard Ratio של 1.53 ו-1.25.

כמו כן, צויין כי בכל המקרים, לחץ דם דיאסטולי וסיסטולי היו אינפורמטיביים יותר ממדדי הדופק או הלחץ העורקי הממוצע.

אם תוצאות אלו יאושרו, יהיה מקום לערוך מחקרים קליניים אקראיים, דוגמאת מחקרים לבדיקה אם הורדת ל”ד סיסטולי בצעירים עם קדם-יל”ד טובה יותר להקטנת הסיכון לתמותה ממחלה קרדיווסקולרית, בהשוואה להורדת ל”ד דיאסטולי.

Am J Hypertens 2006;19:454-461.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן