חסר בוויטמין D הנפוץ בקשישים קשור לאיבוד התפקוד הפיזיולוגי בהם (מתוך כנס של האיגוד האמריקאי לגריאטריה)

חסר בוויטמין D הינו נפוץ בצורה אוניברסאלית במבוגרים וקשור ליותר איבוד תפקוד פיזיולוגי עם הזמן.

כך עולה ממחקר שהוצג בכנס המדעי השנתי של האיגוד האמריקאי לגריאטריה (AGS).

השכיחות של מחסור בוויטמין D באוכלוסיה הינה כה גבוהה, עד שמשתנים כגון גיל, מין, סטאטוס קוגניטיבי, תוספי וויטמינים וחשיפה לשמש אינם מנבאים את ההתאמה לוויטמין.

במחקר הנוכחי, לכל 270 הנבדקים הכשירים (מעל גיל 65, דוברי אנגלית וללא הפרעות של יתר סידן בדם) נלקחו דגימות דם לאיתור רמות וויטמין D.

בסה”כ, ל- 60% מהמטופלים היו רמות בלתי אופטימאליות של וויטמין D.

רמות סאב-אופטימאליות הוצגו ב- 37.5% מהמטופלים הנוטלים bisphosphonates ו- 43% מאלה הנוטלים תוספים של וויטמין D.

שימוש במולטי-וויטמינים לא הוריד בצורה משמעותית את רמת המחסור (20-29 ng/mL) או החסר (< 20 ng/mL) בוויטמין D, למרות ששימוש בתוספים אלו שיפר מספרית את ערכי סטאטוס הוויטמין.

במחקר אחר, פרוספקטיבי המבוסס על אוכלוסיות, של קשישים, רמות נמוכות של 25-הידרוקסי-וויטמין D היה קשורות לתפקוד פיזיולוגי לקוי.

חסר בוויטמין D מנבא הידרדרות של השרירים לאחר שנתיים וחצי.

ב- 769 גברים ונשים בריאים ואמבולטוריים יחסית, מבחני up and go (TUG) ו- chair stands  (TCS) המתוזמנים היו נמוכים משמעותית בהשוואה לנקודות ההתחלה בנשים עם חוסר בוויטמין D (הוגדר כנמוך מ- 70 nmol/L).

לא נמצאו הקשרים דומים בגברים.

לדיווח ב- Doctor’s Guide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן