מוצרי חלב עתירי שומן עשויים להפחית סיכון לסרטן קולורקטלי (Am J Clin Nutr)

צריכה גבוהה של מוצרי חלב עתירי שומן וחומצה לינולאית מוצמדת (CLA) עשוייה להפחית סיכון לסרטן קולורקטלי, על פי דיווח בגיליון אוקטובר של American Journal of Clinical Nutrition.

מוצרי חלב עתירי שומן, ולא רק דלי שומן, עשויים להועיל.

החוקרים בדקו את הקשר בין צריכה ארוכת טווח של מוצרי חלב עתירי שומן והיארעות סרטן קולורקטלי בקרב יותר מ-60,000 נשים בגיל 40-76 שנה.

לנשים שצרכו לפחות 4 מנות של מוצרי חלב עתירי שומן ליום היתה ירידה של 41% בסיכון לסרטן קולורקטלי לעומת נשים שצרכו מנה אחת ליום.

הקשר נשאר לאחר התאמה לצריכת אלכוהול, היסטוריה משפחתית של סרטן קולורקטלי, עישון, פעילות גופנית, ושימוש בתוספים, אספירין, גלולות למניעת הריון והורמונים לאחר מנופאוזה.

הירידה בסיכון לסרטן היה הבולטת ביותר בהיארעות סרטן במעי הגס הדיסטלי.

אנליזת רגרסיה זיהתה קשר מנה תגובה בין מוצרי חלב עתירי שומן לסיכון לסרטן קולורקטלי, עם צריכת שתי מנות נוספות שהפחיתה את הסיכון ב-13% לסרטן קולורקטלי וב-34% לסרטן מעי גס דיסטלי.

הסיכון הנמוך ביותר לסרטן קולורקטלי היה קשור לצריכה גבוהה של גבינה.

צריכת CLA היתה קשורה גם היא באופן הפוך לסיכון לסרטן, עם הרביעון העליון של צריכת CLA המספק ירידה של 29%, בהשוואה לרביעון התחתון. קשר זה היה גם הוא החזק ביותר לסרטן מעי גס דיסטלי.

יש צורך במחקר נוסף על קשר זה לפני מתן המלצות על צריכת מוצרי חלב עתירי שומן.

לידיעה במדסקייפ

Am J Clin Nutr 2005;82:894-900.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן