האם ילדים עלולים להוות גורם משמעותי בהפצת וירוס הקורונה ? ככל הנראה עד גיל 10 – לא, ומעל גיל 10 – כן (המרכז הלאומי למידע וידע)

המרכז הלאומי למידע וידע מפרסם השבוע סקירה נרחבת העוסקת בסוגיית תחלואת COVID-19 בילדים, עם דגש על רמת ההדבקה של ילדים.

בסיכום הסקירה מציינים המחברים כי :

מחקרים עדכניים מראים שחלקם של ילדים בהפצת נגיף הקורונה הינו תלוי גיל; הממצאים מצריכים התייחסות בעת החלטה על פתיחת מסגרות חינוך עיקרי הדברים

1 .ילדים נדבקים בנגיף הקורונה אך ברוב המוחלט של המקרים הם חווים מחלה קלה בלבד, והסיכון ממחלה זו מוערך בעבורם כנמוך. עם זאת, עד כה לא ברור במלואו פוטנציאל ההדבקה של ילדים בסביבתם.

 2 .שורת מחקרים שנערכו בשלב מוקדם של המגיפה העולמית העלו כי ילדים נוטים להידבק ולהדביק אחרים פחות ממבוגרים. אולם לאחרונה פורסמו מספר מחקרים מקיפים המציגים תמונה מורכבת יותר.

 3 .מסתמן שגיל הילדים הינו גורם משפיע על פוטנציאל מידבקותם. נראה כי ילדים מעל גיל 10 ובני נוער מפיצים את נגיף הקורונה בשיעור דומה למבוגרים, אם לא יותר.

 4 .בה בעת, בכל הנוגע לילדים קטנים המחקרים עדיין אינם חד משמעיים. בעוד חלק מהמחקרים מציג כי ילדים קטנים(10-0 )נוטים לרוב להידבק ולהדביק אחרים פחות מאשר מבוגרים, מחקרים אחרים מעלים אפשרות שכושר ההדבקה של ילדים קטנים מאוד (0-5) אף הוא משמעותי ואינו נופל מזה של מבוגרים.

5. להבנתנו, הממצאים המדעיים החדשים בנושא מחייבים פעולה מתוך נקודת מוצא מחמירה לפיה ילדים בעיקר מעל גיל 10 – הינם בעלי כושר הדבקה משמעותי לסביבתם, וככל הנראה דומה לזה של מבוגרים.

6 .מידת המידבקות של ילדים מחייבת התייחסות בעת החלטה על מתווה לפתיחת מסגרות החינוך, שכן אלו עלולות לשמש כמוקדי הדבקה והפצה משמעותיים של המחלה בקרב האוכלוסייה.

 7 .בעולם בוצעו מחקרי אוכלוסייה רבים הבוחנים את מידת המידבקות של ילדים וכן קיימים מקרי בוחן מפתיחת מוסדות חינוך במדינות שונות אך מכלל אלו לא ניתן להסיק בצורה חד משמעית על מידת ההשפעה של פעילות מוסדות החינוך על מהלך המגפה ושיעורי התחלואה.

 8 .בשורה התחתונה, אנו ממליצים ללמוד מהנעשה ונחקר בעולם בסוגיה זו, ולהתמקד במחקר כושר ההדבקה של הילדים. המשך מחקר הנושא יאפשר גיבוש עמדה לאומית מבוססת, שתהווה כלי תומך לקבלת החלטות בנושא בארץ.

למסמך המלא

הערת המערכת:  בימים הקרובים נקיים ראיון עם ד”ר ענת וידר, מומחית למחלות זיהומיות ומי שמשתתפת בפרוייקט ”תרומבוזיס בימי קורונה” , שבו נעסוק בין היתר בסוגיה חשובה זו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

דו”ח ה-CDC לגבי תסמיני הלונג-קוביד

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

דו”ח חדש של ה-CDC מתאר בפירוט את התסמינים של לונג-קוביד בקרב קבוצה של חיוביים לקורונה בהשוואה לאלו השליליים לקורונה עם תסמיני דמוי-קורונה כביקורת. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן