קבוצת חוקרים מהדסה הציגה בתחילת השבוע תוצאות מחקר בתרופה חדשה לטפול במחלת הכבד השומני בכנס של החברה האמריקאית לכבד

קבוצת חוקרים מבית החולים האוניברסיטאי הדסה בראשות פרופ’ ירון אילן, מנהל מחלקה פנימית א’,  הציגה בתחילת השבוע בכנס החברה האמריקאית למחלות כבד המתקיים בבוסטון, את תוצאות המחקר בפאזה ראשונה לבדיקת הבטיחות והיעילות של התרופה IMM -124 לטפול במחלת הכבד השומני אשר פותחה בהדסה.

מחלת הכבד השומני הינה מחלת הכבד השכיחה ביותר בעולם המערבי ופוגעת בעד 20% מן האוכלוסיה. בין 1-5% מן האוכלוסיה מפתחים את הצורה הקשה של הפגיעה בכבד, היכולה להביא לשחמת של הכבד ואף לסרטן בכבד. עד היום לא פותחה תרופה אשר הראתה יעילות לטפול במחלה שכיחה זו.

IMM124- הינה תרופה על בסיס טבעי המבוססת על נוגדנים המופקים מקולוסטרום, שהוא החלב הראשון של הפרה אחרי הלידה. מחקרים אשר בוצעו בשנים האחרונות בהדסה הראו כי לנוגדנים המופקים בשיטה זו ישנה השפעה מיטיבה על ידי שינוי של  מערכת החיסון. הדסית, חברת יישום הטכנולוגיות של הדסה מילאה תפקיד חשוב בהעברת זכויות השימוש בתרופה אשר פותחה בהדסה  לחברת אימיורון (Imuron) באוסטרליה אשר מנהלת את המחקרים הקליניים בתרופה זו. פרו’פ אילן הוא המנהל הרפואי של חברת אימיורון.

במסגרת המחקר אשר הציגו רופאי הדסה בבוסטון אתמול, נבדקו עשרה מטופלים עם מחלת הכבד השומני. התרופה נמצאה בטוחה ולא נרשמו תופעות לוואי. אצל רוב הנבדקים נרשמה הטבה במדדים רבים של המחלה. תוצאות המחקר מהוות את הבסיס למחקר רחב היקף במספר מרכזים רפואיים בארצות הברית ובישראל, במסגרתו תיבדק קבוצה גדולה של מטופלים הסובלים מן המחלה. נשיא האיגוד האמריקאי לחקר מחלות הכבד, פרופ’ ארון סניאל, נתן את חסותו למחקר הרב מרכזי אשר יערך בשנה הבאה.

בנוסף שוקדות אימיורון  וקבוצת המחקר בהדסה על פיתוח של סדרה של תרופות נוספות על בסיס זה אשר ישמשו לטפול במחלות דלקתיות נוספות.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן