מהו סוג המסתם הטוב ביותר להחלפת מסתם אאורטלי? (מתוך J Am Coll Cardiol)

מסתם ביולוגי ומסתם מכאני משמשים לעיתים קרובות להחלפת מסתם אאורטלי. חולים בהם הושתל מסתם תותב מכאני, לו תוחלת חיים ארוכה יותר, נזקקים לטיפול בנוגדי-קרישה לכל חייהם, בעוד שבחולים בהם נבחר מסתם ביולוגי, לא נדרש טיפול בנוגדי-קרישה לכל החיים, אך קיימת האפשרות לניתוח חוזר לצורך החלפת המסתם שתפקודו נפגם עם הזמן.

כאשר מתייחסים ליתרונות ולחסרונות של כל סוג מסתם, אין תשובה חד-משמעית בנוגע לסוג המסתם המתאים ביותר למטופלים בריאים בגיל העמידה.

במחקר חדש מאיטליה נכללו 310 משתתפים, בטווח הגילאים 55-70 שנים, שחולקו באקראי להשתלת מסתם תותב ביולוגי או מכאני.

לאחר מעקב ממוצע של 106 חודשים, שיעורי ההישרדות היו דומים בשתי הקבוצות, וכך גם שיעורי תרומבואמבוליזם, אנדוקרדיטיס וסיבוכים מג’וריים אחרים הקשורים במסתם תותב. עם זאת, בקבוצת החולים בהם הושתל מסתם ביולוגי תועדו שיעורים גבוהים יותר משמעותית של כשלון המסתם וצורך בניתוח חוזר (2.3% לעומת 0.6% לכל שנת-מטופל), בעוד שבקבוצת החולים בהם הושתל מסתם מכאני תועדה נטייה מוגברת לדימומים (1.5% לעומת 0.7% לשנת-מטופל,  p=0.08).

החוקרים מסכמים וכותבים כי המחקר מדגיש את היתרונות והחסרונות של מסתם תותב ביולוגי ומכאני: מסתם ביולוגי נוטה יותר לכישלון בהמשך, בעוד שמסתם מכאני כרוך בטיפול בנוגדי-קרישה לכל החיים, עם שיעורי דמם מעט גבוהים יותר. ההבדל הקטן יחסית בשיעור הדימומים בין הקבוצות עשוי לנבוע, לפחות בחלקו, מטיפול בקומדין (Warfarin) בכ-20% מהחולים שטופלו במסתם ביולוגי.

במאמר מערכת מציינים הכותבים כי לאור ממצאים אלו, יש להתייחס ברצינות לרצונו של כל חולה והרופא המטפל בו, לאחר דיון מלא בנוגע ליתרונות והחסרונות של כל גישה.

J Am Coll Cardiol 2009 Nov 10; 54:1862

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

רקמת חיבור

הקשר בין מחלות רקמת חיבור בעור ומחלות נויטרופיליות לסיכון לחלות בסרטן הדם לסוגיו

מקור: pubmed
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/10/2025

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי מצא שרוב מחלות רקמת החיבור (CTDs) וחלק מהדרמטטיות הנויטופיליות היו קשורות לסיכונים משמעותיים מוגברים של סרטן דם ב־1, ב־5, וב־10 שנים, בעוד מחלות אוטואימוניות של שלפוחיות לא הראו קשר כזה

השוואה בין פרוטוקולי תמיכה לוטאליים במחזורי IVF/ICSI קפואים: מטאאנליזה של הרשת

השוואה בין פרוטוקולי תמיכה לוטאליים במחזורי IVF/ICSI קפואים: מטאאנליזה של הרשת

מקור: pubmed
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|21/08/2025

מדובר במחקר ראשון מסוגו המאפשר בחינה והשוואה בו־זמנית של מספר רב של פרוטוקולים באמצעות ניתוח רשת, תוך התייחסות למדדים קליניים עיקריים ומשניים ולמאפייני המינון, העיתוי ומשך מתן התמיכה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן