מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Efgartigimod Alfa לכלל המבוגרים עם מיאסתניה גרביס מוכללת

מקור: FDA

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את ההתוויה למתן Efgartigimod Alfa ו- Efgartigimod Alfa/Hyaluronidase אשר כעת כוללת מבוגרים עם מיאסתניה גרביס מוכללת ללא נוגדנים כנגד קולטן לאצטיל-כולין, אוכלוסייה עבור באופן היסטורי אין אפשרויות טיפול יעילות.

בעקבות הרחבת ההתוויה, Efgartigimod הינה התרופה הראשונה והיחידה המאושרת לטיפול במבוגרים עם כלל הסוגים של מיאסתניה גרביס מוכללת, כולל מחלה חיובית לנוגדן כנגד קולטן לאצטיל-כולין, אלו עם נוגדן כנגד MuSK, חולים עם נוגדן כנגד LRP4, כמו גם בחולים שליליים לשלושת הנוגדנים.

המומחים מסבירים כי ב-20% מהחולים עם מיאסתניה גרביס מוכללת אין עדות לנוגדנים כנגד קולטן לאצטיל-כולין. חולים אלו לרוב לא נכללו במחקרים קליניים וישנה אי-ודאות אבחנתית גדולה יותר ואין מענה טיפולי מספק.

הרחבת ההתוויה מבוססת על תוצאות מחקר ADAPT SERON, מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, להערכת Efgartigimod בחולים עם מיאסתניה גרביס מוכללת ללא נוגדנים כנגד קולטן לאצטיל-כולין.

מהנתונים עולה כי בקרב חולים שטופלו ב- Efgartigimod ממוצע הריבועים הפחותים של שיפור מתחילת הדרך במדד MG-ADL (או Myasthenia Gravis Activity of Daily Living) לאחר ארבעה שבועות היה גבוה יותר משמעותית, בהשוואה לפלסבו (3.35- לעומת 1.90-, p=0.007).

בחולים שטופלו ב- Efgartigimod תועד שיפור מהיר, משמעותי וממושך בתסמינים הנוגעים לתפקוד, דוגמת דיבור, ראייה, בליעה ותפקוד גופני.  עוד דווח על שיפור במדדי MG-ADL ו-Quantitative Myasthenia Gravis Score עם מחזורי טיפול עוקבים. הטיפול נסבל היטב בסך הכול, ללא סוגיות בטיחות חדשות.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן