האם סוכרת מסוג 2 מעלה את הסיכון לתמותה בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית? (Cardiol Res)

במאמר שפורסם בכתב העת Cardiology Research מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי סוכרת מסוג 2 מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שיעורי התמותה של חולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית ירדו בין השנים 1999 עד 2020. גורמי הסיכון למוות לבבי פתאומי עודכנו בקווים המנחים מטעם ה-AHC/ACCF בשנת 2020 וכוללים גורמי סיכון חדשים, דוגמת האדרה מאוחרת של גדוליניום בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית של הלב.

סוכרת מסוג 2 הינה גורם סיכון מג’ורי למרבית המחלות הלבביות; עם זאת, זו אינה נכללת בקווים המנחים לאור העדר עדויות מוצקות לקורלציה בין סוכרת מסוג 2 ותמותה בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית. לפיכך, מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון אם סוכרת מסוג 2 מעל את הסיכון לסיבוכים לאחר חמש שנים, דוגמת אי-ספיקת לב ותמותה מכל-סיבה, בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית.

החוקרים אספו נתונים אודות חולים בין תחילת שנת 2018 ועד תחילת מרץ בשנת 2023 ממאגר TriNetX. המדגם כלל 80,502 חולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית, אשר סווגו לשני מדגמים על-בסיס נוכחות סוכרת מסוג 2 (15,296 חולים) או העדר ההפרעה במשק הסוכר (58,573 חולים). שתי הקבוצות היו מותאמות ולאחר מכן הושלם ניתוח הישרדות והעדר סיכון לתמותה מכל-סיבה או היארעות אי-ספיקת לב בתוך חמש שנים.

מניתוח הנתונים לאחר תקנון לגורמי סיכון מג’וריים עלה כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 הסיכון לתמותה מכל-סיבה (9.37% לעומת 13.64%; יחס סיכויים של 0.654, רווח בר-סמך 95% של 0.608-0.705) והופעה חדשה של אי-ספיקת לב (12.36% לעומת 15.85%; יחס סיכויים של 0.749, רווח בר-סמך 95% של 0.691-0.812) היה גבוה יותר באופן מובהק סטטיסטית, בהשוואה לחולים ללא אבחנה של סוכרת.

ממצאי המחקר תומכים בהשלמת מחקרים פרוספקטיביים במטרה להבין טוב יותר את ההשפעות של סוכרת מסוג 2 על התוצאות בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית.

Cardiol Res, Jun 2024

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן