הקשר בין נגיף Bocavirus Human וזיהומים בדרכי הנשימה (J Infect Dis)

שני מחקרים חדשים, שפורסמו בגליון 1 בנובמבר של Journal of Infectious Diseases, מצאו קשר בין נגיף Human Bocavirus (HBoV) וזיהומים בדרכי הנשימה, בעיקר ביילודים וילדים צעירים.

Human Bocavirus הוא נגיף Parvovirus שזוהה לאחרונה, המאובחן לעיתים קרובים בדגימות נשימה, אך תפקידו בזיהומים במערכת הנשימה אינו ידוע.

במחקר הראשון, החוקרים סקרו דגימות נשימה ל-HBoV, בכדי לבדוק את מעורבותו במחלות נשימתיות.

HBoV היה הנגיף השלישי בשכיחותו שזוהה בבדיקות סקר לנגיפים ב-924 דגימות ממערכת הנשימה (מרביתן היו מיילודים וילדים קטנים), כאשר RSV ו-Adenovirus היו שכיחים יותר.

HBoV היה שכיח בעיקר בדגימות בהן היו נגיפים אחרים.

שכיחות HBoV היתה הגבוהה ביותר בחודשי דצמבר וינואר, והזיהום היה מוגבל כמעט אך ורק ליילודים וילדים קטנים. הקשר עם מחלה נשימתית היה דומה לזה של RSV.

במחקר השני, החוקרים בחנו דגימות נשימה שהיו שליליות לנגיפים נשימתיים אחרים, לזיהוי HBoV. הדגימות נלקחו מילדים עם או בלי תסמינים נשימתיים.

22 מ-425 דגימות (5.2%) היו חיוביות ל- HBoV, אך לא היתה התקבלה תשובה חיובית באף אחת מ-96 הדגימות מילדים אסימפטומטים. תסמינים בילדים עם בדיקה חיובית ל- HBoV, כללו צינון (90%), חום (70%), שיעול (70%) וצפצופים (50%).

מיעוט הילדים עם הזיהום (30%) סבלו מהיפוקסיה. ב-12 מבין 17 ילדים שעברו צילום רנטגן, התקבלה תשובה אבנורמלית.

מהנתונים עולה כי HBoV הוא הגורם האטיולוגי האחראי למחלות בדרכי נשימה עליונות ותחתונות ביילודים וילדים קטנים. דרושים מחקרים נוספים בכדי להגדיר היטב את הפרופיל האפידמיולוגי של הפתוגן החדש הנ”ל.

החשיבות העיקרית של המחקרים הללו, היא שבפעם הראשונה, מספר גדול של פרטים ללא תסמינים רספירטוריים נכללו כביקורות, ו- HBoV לא נמצא, או שנמצא לעיתים רחוקות, בקבוצת הנבדקים הזו.

החוקרים מוסיפים כי רשימת העובדות שעדיין אינן ידועות באשר לנגיף, ארוכה בהרבה בהשוואה למה שידוע אודות הפתוגן החדש.

J Infect Dis 2006;194:1197-1199,1276-1290.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון ל־Long COVID  בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

גורמי סיכון ל־Long COVID בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

מקור: Ocul Immunol Inflamm
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|23/04/2026

מטופלים עם אובאיטיס לא־זיהומית (NIU) מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכי COVID-19 בין היתר בשל מחלות רקע וטיפול אימונוסופרסיבי סיסטמי. עם זאת, לא נבדקו עד כה באופן שיטתי גורמי הסיכון ל־Long COVID באוכלוסייה זו

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

מקור: Medscape
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|01/12/2025

המאמר מציג את עמדת שתי אגודות רפואיות מובילות שלפיה אין צורך בבדיקת שחפת לפני התחלת טיפול ביולוגי חדשני ממשפחת מעכבי IL-17 ו-IL-23, משום שהראיות כיום מראות שאין סיכון מוגבר להפעלת שחפת רדומה

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן