האם דלקת כרונית בערמונית יכולה להדליק קרצינוגנזיס?

דלקת כרונית של הערמונית יכולה להעלות משמעותית את הסיכון לסרטן ערמונית ע”פ מחקר חדש, שהוצג בכנס השנתי ה-97 של American Association for Cancer Research.

קיים קשר בין דלקת ומספר סוגים של סרטן, אך טרם הוברר אם דלקת פרוסטטה כרונית תורמת להתפתחות סרטן ערמונית.

במחקר נבדקו 177 ביופסיות מחט ראשוניות וביופסיות מעקב של ערמונית, שנלקחו מגברים עם פרמטרים קליניים חשודים לממאירות. לגברים היה רמות לא תקינות של PSA בסרום ו/או בדיקה רקטלית לא תקינה. הביופסיות נבדקו לקיום דלקת ולהיקף שלה.

מתוך 177 הביופסיות הראשוניות נצפתה דלקת כרונית ב-144 (81%). 29 (20%) מהביופסיות הראשוניות עם דלקת כרונית הראו אדנוקרצינומה בהשוואה ל-10 (30%) מתוך 33 ביופסיות ראשוניות ללא דלקת.

ב-84 ביופסיות מעקב, שנלקחו תוך 5 שנים מחולים, שהראו בהתחלה דלקת כרונית בערמונית, אובחנו 29 מקרי סרטן ערמונית חדשים. בניגוד חד לכך היו רק 2 מקרים חדשים של אדנוקרצינומה (6%) בקבוצת ה-33 גברים ללא דלקת בביופסיה הראשונית.

כצפוי, הייתה קורולציה משמעותית בין רמת ה-PSA בסרום לבין Grade הדלקת. ממידע זה עולה כי קיים קשר חזק בין דלקת כרונית בערמונית לבין התפתחות גידולים סרטנים וטרום סרטנים באפיתל הפרוסטטה.

מחקר זה מעלה שתי שאלות, האחת, האם החולים, שבביופסיה הראשונית שלהם לא הראו זכר לסרטן, אך נמצאה דלקת כרונית, צריכים מעקב יותר צמוד או אפילו ביופסיה מחודשת. והשנייה, האם חכם להמליץ על watchful waiting לחולים אלה כאשר אדנוקרצינומה ב-Grade נמוך מתלווה לדלקת כרונית.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון ל־Long COVID  בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

גורמי סיכון ל־Long COVID בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

מקור: Ocul Immunol Inflamm
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|23/04/2026

מטופלים עם אובאיטיס לא־זיהומית (NIU) מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכי COVID-19 בין היתר בשל מחלות רקע וטיפול אימונוסופרסיבי סיסטמי. עם זאת, לא נבדקו עד כה באופן שיטתי גורמי הסיכון ל־Long COVID באוכלוסייה זו

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

מקור: Medscape
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|01/12/2025

המאמר מציג את עמדת שתי אגודות רפואיות מובילות שלפיה אין צורך בבדיקת שחפת לפני התחלת טיפול ביולוגי חדשני ממשפחת מעכבי IL-17 ו-IL-23, משום שהראיות כיום מראות שאין סיכון מוגבר להפעלת שחפת רדומה

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן