טיפול מוקדם בזיהום וגינלי אסימפטומטי עשוי למנוע לידות מוקדמות או הפלות מאוחרות

במחקר שבוצע באנגליה, המוצג בגליון הלנצט החודש, נמצא כי טיפול מוקדם בזיהום וגינלי אסימפטומטי מונע ומפחית אירועים של לידה מוקדמת או הפלה מאוחרת.

במחקר נבדקו למעלה מ- 6,000 נשים בהריון בבדיקה לגילוי bacterial vaginosis או רמת פלורה וגינלית חריגה. 494 נשים שבהם אובחן זיהום או רמת פלורה חריגה קיבלו באופן רנדומלי clindamycin 300 mg (שם מסחרי – Dalacin ) או פלצבו פעמיים ביום, למשך 5 ימים.

בקבוצת הטיפול הפעילה נמצא שיעור הפלות של 5.3% (13 מתוך 244 נשים), לעומת 16% (38 מתוך 241 נשים) בקבוצת הפלצבו – ירידה מרשימה של 67% בסיכון היחסי.

תוצאת ה- ( NTT – ?( needed to treat שחושבה עלי ידי החוקרים הייתה 10 נשים. כלומר, יש לטפל ב-10 נשים הסובלות מרמת פלורה חריגה או זיהום אסימפטומטי, כדי למנוע לידה מוקדמת או הפלה מאוחרת אחת.

הזמן האופטימלי לתחילת טיפול עדיין לא ברור – ייתכן שאף טרום ההריון, מדווחים החוקרים.

Lancet 2003;361:983-88

לכתבה ב- docguide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן