האם זיהום בנגיף הקורונה עלול להוביל להופעה פתאומית של אי-ספיקת לב? (J Am Coll Cardiol)

מתוצאות מחקר חדש מניו-יורק, אשר פורסמו כמכתב בכתב העת Journal of the American College of Cardiology, עולה כי חולים שנדבקו בנגיף הקורונה והיו ללא היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית או גורמי סיכון קרדיווסקולאריים פיתחו במקרים נדירים אי-ספיקת לב במהלך המחלה הזיהומית.

החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 6,439 חולים מאושפזים בשל זיהום בנגיף הקורונה ומצא כי 0.6% פיתחו אי-ספיקת לב חדשה וב-6.6% הייתה היסטוריה של אי-ספיקת לב.

מבין 37 החולים שפיתחו אי-ספיקת לב חדשה, 13 התייצגו עם הלם (ארבעה מקרים של הלם קרדיוגני, שישה מקרים של הלם ספטי, שלושה מקרים מעורבים) וחמישה התייצגו עם תסמונת כלילית חדה. רק בשמונה חולים לא תועדה היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית או גורמי סיכון קרדיווסקולאריים, בעוד שב-14 חולים הייתה היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית וב-15 נוספים תועד לפחות גורם סיכון אחד.

שמונת החולים שפיתחו אי-ספיקת לב חדשה למרות העדר היסטוריה קרדיווסקולארית נטו להיות צעירים יותר ועם מדד מסת גוף נמוך יותר, כמו גם מספר קטן יותר של מחלות רקע, בהשוואה לחולים אחרים עם אי-ספיקת לב חדשה.

משך האשפוז של שמונת החולים הללו היה דומה לזה של חולים עם מחלה קרדיווסקולארית קיימת או גורמי סיכון קרדיווסקולאריים. עם זאת, חולים אלו נדרשו בשכיחות גבוהה יותר לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ והנשמה, עם סיכון נמוך יותר לתמותה באשפוז.

החוקרים כותבים כי חשוב עוד לנטר את החולים לאחר האשפוז בשל נגיף הקורונה לזיהוי סימנים ותסמינים של אי-ספיקת לב, על-בסיס מחקרים שהדגימו פיברוזיס בשריר הלב בבדיקת MRI לאחר הזיהום. עוד חשוב להבין את המנגנונים העומדים בבסיס הנזק על-רקע הזיהום הנגיפי.

J Am Coll Cardiol 2021; 2260-2262

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן