פרוגנוזה גרועה יותר בחולים שמנים עם מחלות קרדיווסקולריות (Am Heart J)

תוצאות מחקר חדש מצביעות כי השמנת יתר, במיוחד השמנה אבדומינלית, קשורה לנקודת מבט גרועה בחולים עם מחלה קרדיווסקולרית מבוססת.

עלייה ב-BMI ובשומן בטני מעלה את הסיכון למחלה קרדיווסקולרית (CVD) באנשים ללא מחלות אלו, אך ההשפעה הפרוגנוסטית הבלתי תלויה בחולי CVD עוד לא הוגדרה כראוי, כותב ד”ר גילס דגנאיס מאונ’ קוויבק, קנדה, ושותפים בגיליון ינואר של American Heart Journal.

החוקרים בדקו את השפעת עלייה ב-BMI, יחס מתניים לאגן (WHR) והיקף מתניים (WC) על היקרות מוות CVD, אוטם שריר הלב, שבץ, אי ספיקת לב ותמותה כללית בקרב חולי CVD.

האנליזה כללה 6,620 גברים ו-2,182 נשים שעברו מעקב במשך 4.5 שנים בממוצע. במשך המעקב, היו 1,034 מקרי מוות, שמתוכם 658 היו בעקבות CVD.

בנוסף, ל-1,018 נבדקים היה אוטם שריר הלב, ל-364 היה שבץ, ול-297 היה אירוע אי ספיקת לב גדשתית (CHF).

בהשוואה לשליש הראשון של BMI, לאלו בשליש השלישי היתה עלייה משמעותית של 20% בסיכון היחסי המותאם (RR) של אוטם שריר הלב.

ה-RR המותאם לחולים בשליש השלישי של WC עלה ב-23% לאוטם שריר הלב, ב-38% לאי ספיקת לב וב-17% לתמותה כללית.

לנבדקים בשליש השלישי של WHR היתה עלייה של 24% ב-RR לתמותת CVD, עלייה של 20% לאוטם שריר הלב ו-32% לתמותה כללית.

יש לכלול ירידה שמשקל כחלק מטיפול פעיל בחולים אלו, סיכמו החוקרים. עם זאת, השפעת טיפול זה על הפרוגנוזה של החולים דורשת מחקר נוסף.

Am Heart J 2005;149:54-60

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

מקור: J Glaucoma
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|11/10/2026

המחקר בחן את עמדותיהם ואת ניסיונם של רופאי עיניים ושל מטופלי גלאוקומה בנוגע לטונומטריה ביתית (Home Tonometry – HT) עם מדידה עצמית של הלחץ התוך־עיני (IOP) מחוץ למרפאה

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

מקור: Journal of the American Geriatrics Society
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|09/09/2026

למרות העלייה בצורך בשירותי גריאטריה עם הזדקנות האוכלוסייה, המקצוע עדיין סובל מנראות ומהכרה מוגבלות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן