יצרני המזון מתקוממים נגד הצעת החוק להגבלת פרסום של מוצרי מזון בשעת צפיית שיא (דהמרקר)

בעקבות כוונת החקיקה להגביל פרסום של מזון לילדים בשעת צפיית שיא בטלויזיה כדי למנוע השמנת יתר מקומם את תעשיית המזון. בכתבה בדהמרקר מצוטט רוני קוברובסקי, מנכ”ל קוקה קולה ישראל ונשיא ההתאחדות למזון הטוען שנסיונות דומים של חקיקה במקומות אחרים בעולם לא הועילו, ושמדובר בחקיקה פופוליסטית.

לדיווח בדהמרקר

הערת המערכת: אין ספק שמדובר בהצעת חקיקה בעייתית. בניגוד לסיגריות ששם אין חולק ואין עוררין על הנזק שהן גורמות ועל הצורך להטיל מגבלות ואזהרות בפרסום, במוצרי מזון השאלה מורכבת יותר. האם דגני בוקר שמועשרים בויטמינים ומינרלים אך לעומת זאת מכילים כמות גדולה של סוכר והם עתירי קלוריות ייחשבו כמוצר הגורם להשמנת יתר ? מה עם “במבה” מועשר בויטמינים ? שוקולד מריר דווקא נמצא כמוריד סיכון למחלות לב – באיזו קטגוריה לסווג אותו מבחינת הצעת החוק הזו ?

הכוונה אולי טובה, אך נראה שהצורך בחינוך מוקדם לתזונה נכונה ולמניעת השמנה אינו בהכרח צריך להוביל לצנזורה והגבלות בפרסום. הקושי לקבוע גבולות ברורים בין מזון “משמין” ל”בריא” גם יקשה מאוד על היישום.

יש אולי מקום להוסיף אזהרה בולטת בפרסומים של מוצרי מזון נוספים שלא מומלץ לצרוך מעל כמות מסויימת, או לחייב הבלטה של כמות הקלוריות וכד’, אך ככלל נראה לנו שדווקא פרסומים פוזיטיביים וקמפיינים המחנכים לתזונה נכונה ומאוזנת (שיש מקום אולי לרתום את יצרניות ומשווקות מוצרי המזון הגדולות למימון מסעות כאלה) עשויים להיות אפקטיביים יותר. בתיאבון !

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן