התגלה גן חדש בעכברים המאפשר מניעה או עצירת התפתחות סרטן שד

בכנס ה-24 של העמותה הבינ”ל לחקר סרטן השד המתקיים כעת בארה”ב דווח על גילוי של גן הנקרא בטא 1, אשר הסרתו מאפשרת מניעה או עצירה של התפתחות סרטן השד.

לפי המחקר נוכחות הגן היא חיונית והכרחית כדי שיתפתח סרטן שד, וגילויו הוא כנראה פריצת דרך לאפשרות של טיפול גנטי.

לדיווח באתר science today

האגודה למלחמה בסרטן מוסיפה את ההודעה הבאה אותה אתם מוזמנים להעביר גם למטופליכן:

“סרטן השד הנה המחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל ובעולם המערבי בכלל אחת מכל שמונה נשים עשויה לחלות במחלה. כ- 4,000 נשים מאובחנות מדי שנה כחולות בסרטן השד וכ 900 נשים. נכון להיום ידועים רק חלק מהגורמים הקשורים והמעודדים את התפתחותה של מחלת סרטן השד, אולם כיוון שלמחקר אין גבולות טריטורייאלים, גילוי מחקרי בקנדה יכול להפוך לאמצעי חדש לגילוי מוקדם, לריפוי או למניעה גם בישראל. יחד עם זאת האגודה למלחמה בסרטן מדגישה כי נכון להיום, גילוי מוקדם הינו האמצעי היעיל ביותר לריפויו של סרטן השד. ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים המוקדמים עולים סיכויי הריפוי לכ 90% ויותר. לכן, כדי להגדיל את הסיכויים להירפא חשוב לעבור בדיקת אבחון מוקדמת. לכל אישה מגיל 20 ומעלה רצוי להכיר את גופה ואת שדיה, בכדי שתוכל להבחין בשינויים במידה וחלו, ולפנות לרופא/ה כדי לברר את טיבם. רצוי להיבדק פעם בשנה על ידי רופא/ה, המנוסה בבדיקת שד ידנית. על פי הנחיות המועצה הלאומית לאונקולוגיה בישראל, בדיקת ממוגרפיה מומלצת לנשים מגיל 50 ומעלה פעם בשנתיים. לנשים הנמצאות בקבוצת סיכון, להן אם או אחות שחלו בסרטן, הבדיקה מומלצת מגיל 40-49 פעם בשנה, או בהתאם להמלצת הרופא”

בחודש אוקטובר 2003 התקיים בישראל חודש המודעות לסרטן השד במקביל לחודש המודעות הבינלאומי שיצוין בכל רחבי העולם ובמהלכו נערך מסע הסברה נרחב בכלי התקשורת. האגודה למלחמה בסרטן מזמינה את הציבור לפנות לשירות המידע הטלפוני המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות אודות סרטן השד ולקבלת חומר הסברה ללא תשלום 1800-599-995 או לאתר האינטרנט הנמצא בכתובת www.cancer.org.il

נשים המתמודדות עם סרטן השד מוזמנות להתקשר ל”יד – להחלמה” ארגון של נשים שהחלימו מהמחלה המושיטות יד תומכת לנשים שזה עתה חלו ומוכיחות שגם במאבק הזה אפשר לנצח 1800-36-07-07.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן