תוצאות מחקר העמסת Clopidogrel עם Eptifibatide לעצירת ראקטיביות טסיות דם (Circulation)

טיפול קודם אינה האסטרטגיה הנפוצה ביותר למתן clopidogrel (או plavix) בסטנט קורונרי. בנוסף, קיים מידע מוגבל לגבי הפרמקודינמיקה של 300 מ”ג לעומת 600 מ”ג בהעמסת clopidogrel, וההשפעה ההשוואתית עם eptifibatide (או integrilin) אינה ידועה.

חולים שעברו סטנט אלקטיבי (n=120) קיבלו 300 מ”ג clopidogrel עם או ללא eptifibatide; או 600מ”ג clopidogrel עם או ללא eptifibatide. מתן clopidogrel היה מיד לאחר הסטנט. אגרגומטריה וציטומטריית זרימה שימשו להערכת ראקטיביות טסיות. Eptifibatide הוסיף יותר מפי 2 בעיכוב טסיות ל-600 מ”ג clopidogrel לבד, לאחר 3, 8, ו-18 עד 24 שעות לאחר הכנסת הסטנט, כפי שנמדד ע”י אגרגציה מושרת P<0.001) ADP 5 µmol/L). ללא eptifibatide, מינון של 600 מ”ג clopidogrel עיכב טוב יותר לעומת 300 מ”ג בכל נקודות הזמן (P<0.001). חסימת Glycoprotein IIb/IIIa היתה קשורה לשחרור נמוך יותר של סמנים לבביים. ביטוי GPIIb/IIIa פעיל עוכב הכי הרבה בקבוצות שטופלו ב-P<0.05) eptifibatide).

החוקרים הסיקו כי בסטנט אלקטיבי ללא טיפול קודם ב-clopidogrel, שימוש במעכבי GPIIb/IIIa נתן עיכוב טסיות טוב יותר ופחות נקרוזיס מיוקרדיאלי בהשוואה למינון גבוה (600 מ”ג) או מינון רגיל (300 מ”ג) של העמסת clopidogrel לבד. בהעדר מעכב GPIIb/IIIa, מינון של 600 מ”ג clopidogrel מספק עיכוב טסיות טוב יותר לעומת מינון סטנדרטי של 300 מ”ג.

 תוצאות אלו דורשות אישור במחקר קליני רחב.

לתקציר הידיעה ב-Circulation

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן