דלקת ריאות שנרכשה בקהילה יכולה לרמז על מחלה נוספת (Am J Med)

לפי מחקר חדש עולה, כי רופאים צריכים להעריך בקפידה חולים עם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה, מכיוון שהמחלה יכולה לרמז על מחלה אחרת, קשה יותר וייתכן שלא מאובחנת.

החוקרים בדקו 660 חולים עם דלקת ריאות שנרכשה בקהילה. נמצא כי 47% מהחולים סבלו ממחלה נוספת, וב- 6% מהחולים נמצאה תחלואה נוספת שלא היתה ידועה קודם, בעיקר סכרת, ממאירויות, מחלת ריאה חסימתית כרונית ו- HIV.

החוקרים מדווחים, כי דלקת ריאות חיידקית היתה קשורה יותר בתחלואה נוספת לא ידועה, כמו גם נוכחות של בקטרמיה. גם חולים שאושפזו היו בסיכון גבוה יותר לתחלואה נוספת לא ידועה.

החוקרים מסבירים, כי המחלות הלא ידועות יכולות להיות שקטות מבחינה קלינית בתחילת המחלה, הזמן הטוב ביותר להתחיל טיפול ולמנוע התפתחות של סיבוכים. אי לכך, איבחון מוקדם של התחלואה הנוספת שתורמת להיווצרות דלקת הריאות, יכולה להועיל מאוד לטיפול בחולה ואף לקהילה.

כיום נהוג לשחרר חולים מבית החולים מוקדם ככל האפשר, אומרים החוקרים, ובמקרים רבים זוהי ההתנהלות הנכונה. חשוב לזהות את המיקרים בהם יש צורך באיבחון מעמיק יותר, על מנת למצוא תחלואות נוספות.

Am J Med 2005;118:378-383.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן