קורסים קצרים של טיפול אנטי-רטרוויראלי הניתנים לסירוגין שומרים על הדיכוי בעומס הנגיפי בחולי איידס (J Infect Dis)

חוקרים מדווחים שבמרבית החולים הנגועים ב-HIV המקבלים טיפול אנטי-רטרו-ויראלי הניתן לסירוגין נשמרים הדיכוי ברמות ה-RNA של הנגיף בפלסמה ורמות תאי CD4+.

במחקר השתתפו 8 חולי איידס שהיו מטופלים בטיפול אנטי-רטרוויראלי משולב ושמרו על רמות RNA נגיפי בפלסמה נמוכות מ-50 עותקים למ”ל. החולים הועברו לטיפול ב- didanosin, lamivudine ו-efavirenz הניתן פעם ביום, ולסירוגין שבוע כן ושבוע לא.

אצל 7 מהחולים נשמרו רמות ה-RNA הנמוכות בפלסמה (פחות מ-50 עותקים למ”ל) במשך 60-84 שבועות, יתרה מזאת ב-4 מהם לא היתה עדות אפילו לעלייה קלה בוירמיה לתקופה של עד 72 שבועות. גם רמות תאי CD4+ ורמות השומנים נותרו ללא שינוי.

כמו כן החוקרים לא מצאו עדות להתפתחות עמידות כנגד הטיפול במשך 80 שבועות המעקב.

החוקרים ציינו שבימים אלה יוצא לדרך בארה”ב מחקר קליני מבוקר אשר אמור לבדוק את הבטיחות והיעילות של הטיפול האנטי-רטרוויראלי הניתן לסירוגין. “טיפול מסוג זה עשוי להיות חיוני במערכות עם משאבים מוגבלים בהן לא ניתן לעמוד בעלויות של טיפול ממושך” הם סיכמו.

J Infect Dis 2004;189:1974-1982

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן