האם הורים לילדים הסובלים מ-ADHD סובלים אף הם מהתסמונת? (J Am Acad Child Adolesc Psychiatry)

מחקר חדש מצביע על כך שקיימת סבירות גבוהה שהוריהם של ילדים הסובלים מהפרעה בקשב ובריכוז המלווה בהיפראקטיבית (ADHD) סובלים אף הם מההפרעה ועשויים להנות מהטיפול המתאים.

המחקר הקיף 98 ילדים בגילאים 3-7 שנים אשר אובחנו עפ”י ה- DSM-IV כסובלים מ-ADHD, מתוכם 68 סבלו בנוסף מהפרעת התנהגות (oppositional defiant או  conduct disorder). קבוצת הבקרה כללה 116 ילדים שלא סבלו מההפרעה.

באמצעות ראיונות של האמהות הביולוגיות של הילדים מצאו החוקרים שהסיכוי שאמהות או אבות לילדים הסובלים מ-ADHD סבלו אף הם מההפרעה כשהיו ילדים גבוה פי 24 מאשר בקבוצת הבקרה.

אמהות לילדים שסבלו משילוב של ADHD וההפרעות הנוספות סבלו בשכיחות גבוהה יותר מהפרעות במצב הרוח, מהפרעות חרדה ומהתמכרות לסמי מרץ או קוקאין. גם האבות של הילדים הללו סבלו יותר בילדותם מהפרעות התנהגות ונטיה לאלכוהוליזם.

יש לציין במגבלות של המחקר את ההסתמכות הבלעדית על ראיונות עם האמהות, את השימוש ב- DSM-III לאבחון ההורים ואת העוצמה המוגבלת באיתור הפערים בין הילדים שסבלו מ-ADHD בלבד לבין קבוצת הבקרה.

החוקרים ציינו שמכיוון שהטיפול בילד הסובל מההפרעה תלוי מאד באם, הפרעה מהסוג שצוין עלולה לפגום בטיפול ובהחלמה של הילד.

“אנו מנסים לפתח כלים כדי להעריך כיצד יתפקדו הילדים הללו כשיתבגרו” הוסיפו החוקרים.

J Am Acad Child Adolesc Psychiatry. 2003;42:1424-1432

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן