סיכון מופחת לתמותה מסרטן בקרב מטופלים עם אסתמה וקדחת השחת (Am J Epidemiol)

לפי מחקר חדש עולה, כי מטופלים עם היסטוריה של אסתמה וקדחת השחת (hay fever), נמצאים בסיכון מופחת למוות כתוצאה מסרטן. לפי החוקרים, מחקרים קודמים הראו כבר קשר הפוך בין אלרגיה וסרטן, אך היו גם מחקרים שהראו סיכון מוגבר לסרטן ריאות בקרב חולי אסתמה.

החוקרים השתמשו בנתונים מתוך ה- American Cancer Society Cancer Prevention Study II, על מנת לבדוק את הקשר שבין אלרגיה ובין הסיכון לסרטן.

נמצא כי בהשוואה למטופלים ללא אלרגיה, מטופלים עם היסטוריה של אסתמה וקדחת השחת, היו עם סיכון מופחת ב- 12% למות מסרטן. במטופלים עם קדחת השחת בלבד, הסיכון היה מופחת ב- 8%, ובמטופלים עם אסתמה בלבד, מופחת ב- 6%.

החוקרים מציינים, כי היסטוריה של מחלת אסתמה בלבד, היתה קשורה בסיכון מופחת לתמותה מלויקמיה ובסיכון מוגבר לתמותה מסרטן ריאות. היסטוריה של קדחת השחת בלבד, היתה קשורה בסיכון מופחת לתמותה כתוצאה מסרטן לבלב.

החוקרים מסכמים, כי הנתונים מצביעים על יחס הפוך בין אלרגיה ובין תמותה מסרטן, אך הראיות אינן מאוד חזקות.

Am J Epidemiol 2005;162:212-221.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן