דיווחים מדאיגים על נסיגה בהשתלות איברים בישראל (הארץ)

לפי כתבה המתפרסמת היום בהארץ ע”י רן רזניק, חלה נסיגה במס’ ההסכמות להשתלת איברים בשנת 2003.

לפי הנתונים המתפרסמים יש שונות גבוהה בין בתי החולים השונים, עובדה המעידה על כך שלצוות בית החולים השפעה גדולה על היקף ההסכמות לביצוע השתלות. בתי החולים רמב”ם, בילינסון ואיכילוב הם המובילים במס’ ההסכמות לתרומת איברים בשנת 2003, (39, 35 ו-23 בהתאמה).

רופאים בכירים בתחום שנפגשו עם שר הבריאות דני נווה בשבוע שעבר מתחו ביקורת על פעילות המרכז הלאומי להשתלות, אשר לפי הנתונים לא הצליח להגדיל את מס’ ההשתלות המבוצעות בישראל. 

התוצאה מתבטאת בגידול בכמות הממתינים להשתלה, כשבעיקר הבעיה מתמקדת בהשתלות כליה. מצב זה מאלץ חולים לפנות לגיוס איברים בחו”ל באמצעים ודרכים שחוקיותם מוטלת בספק. 

לפי טענתו של פרופ’ פייר זינגר, מנהל היחידה לטיפול נמרץ בבילינסון, כפי שהוא מצוטט בהארץ, יש בורות וחוסר מודעות מספקת בקרב רופאים באשר לנושא קביעת המוות המוחי ופוטנציאל ההשתלות. נראה שיש עוד פער גדול בין פוטנציאל ההשתלות בארץ, לבין מימושן בפועל.

לכתבה בהארץ 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן