עישון מעלה סיכון למוות של חולי סרטן הכבד על-רקע הפטיטיס B בסין

לעישון תפקיד בהתפתחות סרטן של הכבד על-רקע הפטיטיס B כרונית בסין, כך לפי מחקר המתפרסם ב- International Journal of Cancer.
במחקר שנערך באוכלוסיה הסינית, החוקרים, מאוניברסיטת אוקספורד שבבריטניה, בדקו רטרוספקטיבית את הרגלי העישון של 36,000 מבוגרים שמתו מסרטן הכבד, ושל- 17,000 חולי שחמת הכבד, ששימשו כקבוצת ביקורת.

אצל גברים הסיכון למות מסרטן הכבד היה גדול פי 1.36במעשנים, לעומת אלו שאינם מעשנים. באוכלוסית הגברים הכללית התוצאות מקבילות לסיכון של 4% למוות מסרטן הכבד לפני גיל 70 אצל מעשנים, לעומת 3% אצל לא מעשנים.

החוקרים חישבו, בהתחשב בכך שברוב חלקי סין סרטן הכבד מופיע בחלקו הניכר על-רקע הפטיטיס B, כי הסיכון של חולה הפטיטיס למות מסרטן לפני גיל 70 הוא 33% במעשנים, ו- 25% בלא מעשנים.

“על פי חישובים אלו נראה כי עישון אחראי לכ- 50,000 מקרי מוות שנתיים של חולי סרטן הכבד בסין, בעיקר על-רקע הפטיטיס B”, מסכמים החוקרים.

Int J Cancer 2003;107:106-112.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן