נפח ויעילות קולונוסקופיה לגילוי מוקדם לאחר שינוי ההתוויות והכיסוי הביטוחי בארה”ב.


Volume and yield of screening colonoscopy at a tertiary medical center after change in medicare reimbursement. Prajapati DN, Saeian K, Binion DG, Staff DM, Kim JP, Massey BT, Hogan WJ.

Am J Gastroenterol 2003 Jan;98(1):194-9

מעקב קולונוסקופי לגילוי מוקדם של שאת המעי הגס במבוגרים אסימפטומטיים > גיל 50 וללא סיכון משפחתי עדיין אינו נמצא בסל הבריאות במדינות רבות ובכללן ישראל. החל מיולי 2001 נכללת בדיקה זו במסגרת הכיסוי של ה- Medicare בארה”ב.

מטרת העבודה הנוכחית היתה לבדוק את המשמעות לטווח קצר של שינוי זה על כמות הבדיקות שבוצעה ועל התוצאות במרכז רפואי שלישוני במילווקי.

שיטות: הושווה מספר ותוצאת הבדיקות של נבדקים אסימפטומטיים ללא גורמי סיכון > גיל 50 מתאריך שינוי הכיסוי הביטוחי, לקבוצת נבדקים עם סיכון יתר לחלות בסרטן (קרובי משפחה) בתקופה שקדמה לכך.

תוצאות: השוואת מספר הבדיקות והממצאים מופיעים בטבלה הבאה

מסקנות: מאז השינוי בכיסוי הביטוחי יש עלייה במספר הקולונוסקופיות המבוצעות לצורך מעקב. הנבדקים מעט זקנים יותר. % הממצאים הניאופלסטיים דומה לזה שנמצא באוכלוסיה עם סיכון יתר שנבדקה עד היום.

הערות: הנתון האחרון בקשר לשיעור האדנומות שנתגלו מעניין ומצדיק ללא ספק הכנסת הקולונוסקופיה לסל הבריאות בנבדקים > גיל 50 או יותר כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס.

למאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן