מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Fitusiran לטיפול בהמופיליה (מתוך הודעת ה-FDA)

מקור: Medscape

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Fitusiran למניעת אירועי דמם בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה עם המופיליה A או B, עם או ללא מעכבי פקטור VIII או IX.

המומחים מסבירים כי Fitusiran הינה תרופה ראשונה מסוגה ממשפחת SiRNA (או Small Interfering RNA), המפחיתה ייצור אנטי-תרומבין בכבד ע”י הפחתת ביטוי גן אנטי-תרומבין, השפעה המובילה לעליה בתרומבין, אנזים חיובי לקרישת דם.

ממנהל המזון והתרופות האמריקאי נמסר כי האישור הנוכחי של Fitusiran מהווה צעד חשוב עבור חולים עם המופיליה מאחר והתכשיר ניתן בתדירות פחותה בהשוואה לאפשרויות טיפול אחרות, עם המלצה למתן זריקה תת-עורית אחת לחודשיים בלבד.

האישור הנוכחי מבוסס על מספר מחקרים מתוכנית ATLAS של חברת סאנופי. המינון החודשי הראשוני של 80 מ”ג נזנח לטובת מתן אחת לחודשיים על-בסיס רמות אנטי-תרומבין לאחר שהמינון הקבוע גרם קרישיות-יתר בחלק מהחולים.

מחקרים שבחנו מינון מותאם זיהו ירידה של 71% בשיעורי דמם שנתיים בחולים ללא מעכבים שקיבלו טיפול מונע ב- Fitusiran במקום תרכיז פקטורי קרישה לפי הצורך (ממוצע של 9.0 לעומת 31.4 אירועי דמם שנתיים) וירידה של 73% בשיעור אירועי דמם שנתיים בקרב חולים עם מעכבים שטופלו ב- Fitusiran במקום טיפול לפי הצורך (ממוצע של 5.1 לעומת 19.1 אירועי דמם שנתיים).

במהלך שלב הארכה בתווית-פתוחה, חציון אירועי דמם שנתיים עם טיפול מונע ב- Fitusiran עמד על 3.8 בחולים ללא מעכבים ועל 1.9 באלו עם מעכבים.

האירועים החריגים הנפוצים כללו זיהום נגיפי, נזופרינגיטיס וזיהום חיידקי.

התווית המצורפת ל- Fitusiran כוללת אזהרת קופסא בנוגע לאירועים תרומבוטיים ומחלת כיס מרה, כולל סיכון לכריתת כיס מרה. עוד ישנה אזהרה לרעילות כבדית וצורך בניטור תפקודי כבד בתחילת הדרך ולאחר מכן כל חודש למשך לפחות שישה חודשים מהתחלת הטפול או בעקבות העלאת מינון.

המינון ההתחלתי הראשוני הוא 50 מ”ג בזריקה תת-עורית כל חודשיים, עם התאמת המינון והתדירות לפי הצורך לשמירה על רמות אנטי-תרומבין בין 15% ו-35% מהערך התקין על-בסיס בדיקת Innovance Antithrombin, אשר אושרה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי למטרה זו.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/08/2024

ממחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine עולות תוצאות התומכות ביעילות הטיפול ב-Nipocalimab בהריונות בסיכון גבוה למחלה המוליטית חמורה של העובר והילוד (HDFN). ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן