תוצאות מבטיחות לטיפול משולב המבוסס על רנ”א שליח בחולים עם מלנומה בסיכון גבוה (מתוך הודעת חברת Moderna)

טיפול משלים הכולל רנ”א שליח בשילוב עם Pembrolizumab (קיטרודה) הוביל לשיפור משמעותי בחולים לאחר הסרת מלנומה בסיכון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 2b, כך על-פי הודעה לעיתונות של חברת Merck.

החוקרים מדווחים כי מתן שילוב של mRNA-4157 (חברת מודרנה, מרק), תכשיר נאו-אנטיגן מותאם ניסיוני, עם טיפול כנגד PD-1 בקיטרודה הדגים תועלת קלינית משמעותית בחולים אלו. ממצאים אלו מעידים על תוצאות חיוביות נוספות למגוון תוצאי סיום ותתי-קבוצות שנבחנו בעבר במחקר.

במחקר KEYNOTE-942/mRNA-4158-P201 Study, מחקר אקראי, בתווית-פתוחה, הממשיך בימים אלו, נכללו 157 חולים עם מלנומה בשלב 3 ו-4 בדרגת סיכון גבוהה, אשר עברו כריתה מלאה וחולקו ביחס 2:1 לקבלת טיפול משלים – תשע מנות של mRNA-4157 במינון 1 מ”ג כל שלושה שבועות בשילוב עם עד 18 מחזורי טיפול בקיטרודה במינון 200 מ”ג כל שלושה שבועות – או טיפול בקיטרודה במינון 200 מ”ג בלבד למשך שנה עד להישנות מחלה או רעילות שאינה מתקבלת על הדעת.

לאחר חציון מעקב של שלוש שנים, הטיפול המשולב הפחית את הסיכון להישנות או תמותה בהיקף של 49% (יחס סיכון של 0.51, רווח בר-סמך 95% של 0.288-0.906), בהשוואה לטיפול בקיטרודה בלבד.

הטיפול המשולב גם הדגים שיפור משמעותי בהישרדות ללא גרורות מרוחקות, בהשוואה לטיפול בקיטרודה בלבד, כאשר הסיכון לגרורות מרוחקות או תמותה ירד ב-62% (יחס סיכון של 0.38, רווח בר-סמך 95% של 0.17-0.85).

פרופיל הבטיחות של הטיפול תאם לפרופיל הבטיחות עליו דווח בעבר, כאשר האירועים החריגים הנפוצים ביותר כללו עייפות (60.6%), כאב באתר הזריקה (56.7%) וצמרמורות (49%).

על-בסיס נתונים אלו, מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק לתרופה מעמד של טיפול פורץ דרך וועידת התרופות האירופית  העניקה עדיפות לטיפול משולב זה בחולים עם מלנומה בסיכון גבוה.

מתוך הודעת חברת Moderna

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן